Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 09:54

Ξεκίνησαν προεργασίες για το Καλαμάτα - Μεθώνη

Ξεκίνησαν προεργασίες για το Καλαμάτα - Μεθώνη

Με προεργασίες, νότια του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας και της σιδηροδρομικής γραμμής, ξεκίνησε το σημαντικό έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, στο τμήμα από το Ασπρόχωμα έως το αεροδρόμιο.

Μηχάνημα καθαρίζει τον χώρο κάτω από τη γραμμή και πάνω από το αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ και τον δρόμο της περιοχής (μπροστά από μεταποιητικές μονάδες). Και αυτό γιατί το κανάλι πρέπει να μεταφερθεί λίγα μέτρα πιο βόρεια, πιο κοντά στη γραμμή, ώστε σε όλο τον υπόλοιπο χώρο, σε αυτόν που καθαρίζεται, στο κανάλι και στον δρόμο, να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δίιχνος δρόμος (με δύο λωρίδες), που θα αποτελεί το ρεύμα κυκλοφορίας του νέου οδικού άξονα προς το Ασπρόχωμα και την Καλαμάτα.
Ο σημερινός δρόμος, η ευθεία στη διαδρομή Ασπρόχωμα - Μεσσήνη μέχρι περίπου την πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου, θα αποτελεί το ρεύμα κυκλοφορίας του νέου οδικού άξονα προς Μεσσήνη και Ριζόμυλο. Η σιδηροδρομική γραμμή θα είναι στη μέση και θα χωρίζει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε για το σημαντικό έργο του οδικού άξονα από το Ασπρόχωμα έως τη Μεθώνη που έχει καθυστερήσει, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε, επιτέλους, θετική εξέλιξη, με τις απαλλοτριώσεις στα πρώτα 18 χιλιόμετρα έως τον Ριζόμυλο, καθώς το δικαστήριο καθόρισε προσωρινή τιμή μονάδας και όταν δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο Υποδομών, η ανάδοχος κοινοπραξία “ΙΝΤΡΑΚΑΤ - ΑΚΤΩΡ” είναι έτοιμη να ξεκινήσει και σε αυτό το τμήμα τις εργασίες, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.
Στο τμήμα Ριζόμυλος - Πύλος όπου οι απαλλοτριώσεις καθυστερούν, σε δημόσιες εκτάσεις, έχουν ξεκινήσει και φτιάχνονται κιβωτοειδείς οχετοί. Εκεί το έργο θα ξεκινήσει με την κατασκευή της μίας από τις τρεις μεγάλες γέφυρες, που προβλέπονται να φτιαχθούν στο τμήμα με τις στροφές πριν την Πύλο.
Γ.Σ.