Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 09:08

Καθυστερεί ο ανάδοχος για παραχώρηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας: Παράταση ζητούν οι επενδυτές για δεσμευτικές προσφορές

Καθυστερεί ο ανάδοχος για παραχώρηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας: Παράταση ζητούν οι επενδυτές για δεσμευτικές προσφορές

Το Υπερταμείο ζήτησε δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του Αερολιμένα Καλαμάτας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αλλά οι συμμετέχοντες ζήτησαν παράταση ενός μηνός.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα στην Kathimerini.gr  σύμφωνα με το οποίο ο δεύτερος κύκλος παρατηρήσεων των επενδυτών επί του προτεινόμενου συμβατικού κειμένου έληξε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Αν τελικώς δοθεί η παράταση, που μάλλον είναι αναπόφευκτη, θα καθυστερήσει περεταίρω η ανάδειξη του ανάδοχου από την τελευταία εκτιμώμενη ημερομηνία.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Υπεραταμείου ο προσωρινός ανάδοχος θα αναδειχθεί το Νοέμβριο. Αν δοθεί όμως παράταση για τις δεσμευτικές προσφορές ο ανάδοχος ενδέχεται να  αναδειχθεί είτε το Δεκέμβριο είτε στις αρχές του επόμενου έτους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της kathimerini.gr:

«Επί ενάμιση και πλέον χρόνο, το Υπερταμείο επιχειρεί να καταλήξει στο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρόμιου της Καλαμάτας προκειμένου οι επενδυτές να μπορέσουν να υποβάλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.

Ο δεύτερος κύκλος παρατηρήσεων των επενδυτών επί του προτεινόμενου συμβατικού κειμένου έληξε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Το Υπερταμείο όμως αποφάσισε να ζητήσει δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε λιγότερο από δύο μήνες δηλαδή, εάν συνυπολογιστούν οι de facto νεκρές ημέρες του Αυγούστου, για ένα σύνθετο project, οι παράμετροι του οποίου μόλις τώρα ξεκαθαρίζουν. Ηταν φυσικό λοιπόν οι επενδυτές να ζητήσουν παράταση τουλάχιστον κατά ένα μήνα. Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε νωρίς το 2022 και στα τέλη εκείνου του έτους είχαν εκδηλώσει επισήμως ενδιαφέρον τέσσερις κοινοπραξίες εταιρειών».