Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 10:14

Διερεύνηση σεισμικής επάρκειας Διοικητηρίου

Διερεύνηση σεισμικής  επάρκειας Διοικητηρίου


Το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η β’ φάση της διερεύνησης της σεισμικής επάρκειας και της ενίσχυσης του Διοικητηρίου Μεσσηνίας, κόστους 124.000 ευρώ.

Η μελετητική διαδικασία υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών) και του ΟΑΣΠ (οργανισμού όπου έχει ενσωματωθεί το ΙΤΣΑΚ - Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας Αντισεισμικών Κανονισμών).
Με την ολοκλήρωση της φάσης αυτής πρόκειται να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επισκευή του Διοικητηρίου. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία προβλέπεται να ενισχυθεί από τον 3ο όροφο και πάνω η ευρύτερη περιοχή του αρμού συστολοδιαστολής και η περιοχή θεμελίων που έχει μερικά κοντά υποστυλώματα.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, όπως αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, «διότι ο όγκος της εργασίας η οποία απαιτείται από την εφαρμογή του νέου κανονισμού επεμβάσεων, γνωστού με τα αρχικά ΚΑΝ.ΕΠΕ. αποδείχθηκε απρόβλεπτα μεγάλος. Και διπλασιάστηκε από το γεγονός ότι επιλέγει να χρησιμοποιήσει ο μελετητής δύο εναλλακτικές μεθόδους ανάλυσης που προβλέπονται στον ΚΑΝ.ΕΠΕ. για την αύξηση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων, δεδομένων των μεγάλων αβεβαιοτήτων των σεισμικών φορτίσεων».