Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 20:52

2 ώρες από Πύλο στην Καλαμάτα με χαλασμένο ασθενοφόρο

Γράφτηκε από την

Προβληματικά και επικίνδυνα είναι ορισμένα από τα ασθενοφόρα που διαθέτει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως κατήγγειλε στην «Ε» γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Μεθώνης.
Γνωστοποιώντας τα στοιχεία του στην εφημερίδα, ο συγκεκριμένος γιατρός δήλωσε ότι διαπίστωσε ο ίδιος προσωπικά πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, όταν χρειάστηκε να μετακινηθεί ως συνοδός γιατρός σε διακομιδή ασθενούς από το Κέντρο Υγείας - Αποκεντρωμένη Νοσηλευτική Μονάδα Πύλου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Πύλου, εξήγησε, είναι «μονίμως χαλασμένο» κι έτσι τη διακομιδή -από την Πύλο στην Καλαμάτα- έκανε όχημα που διέθεσε το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας: Η διαδρομή, υποστηρίζει ο γιατρός, διήρκεσε περί τις 2 ώρες καθώς προέκυψαν προβλήματα στο σύστημα οδήγησης, που υποχρέωσαν τον οδηγό να κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα.
Ο ίδιος γιατρός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο ασθενοφόρο 2 φορές στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου είχε επισημανθεί από οδηγούς ότι παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα, που το καθιστούσαν επικίνδυνο, τόσο για το πλήρωμά του όσο και και για τους επιβάτες του.
Καταλήγοντας, ο εν λόγω γιατρός παρατήρησε ότι αποδείχθηκε ιδιαίτερα ψυχοφθόρα η προσπάθειά του να μην επιστρέψει στην Πύλο με το ίδιο όχημα, αλλά να του διατεθεί άλλο, σε καλύτερη κατάσταση - κάτι που έγινε τελικά, αλλά μετά από μεγάλη πίεση εκ μέρους του, όπως είπε.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER