Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 08:37

Συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών: Θετικό κλίμα για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών: Θετικό κλίμα για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Σε θετικό κλίμα έγινε χθες το απόγευμα στο υπουργείο Υποδομών, η συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και το γ.γ. Γιώργο Δέδε, για το νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Ο κ. Νίκας είπε ότι θα ενημερώσει σήμερα, ενώ ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να κάνει και το υπουργείο. Στη συνάντηση που διήρκεσε 2 ώρες, παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Καλαματιανός -στην καταγωγή- πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχινάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δήμαρχος παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο την πρότασή του για χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ μέσα από το πακέτο Γιούνκερ. Ο υπουργός συμφώνησε με την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για σημαντικό έργο. Ακουσε με προσοχή τηn πρόταση του δημάρχου κι επιφυλάχθηκε να την εξετάσει νομικά, τεχνικά και οικονομικά, ενώ ενημέρωσε ότι και το νέο ΕΣΠΑ στα έργα των οδικών αξόνων κουβαλάει υπερβάσεις εκατομμυρίων ευρώ από το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καλά νέα υπάρχουν και για τα λυόμενα των τσιγγάνων, που επιδιώκεται να τοποθετηθούν στην Μπιρμπίτα.