Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 16:09

Επιστολή Παναγιωτάκου για τις εκτιμήσεις ζημιών

Γράφτηκε από την

Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του  ΕΛΓΑ απέστειλε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Η. Παναγιωτακάκος, με θέμα τις εκτιμήσεις σχετικά με τον καταστροφικό παγετό του Δεκεμβρίου 2010.
Επισημαίνοντας ότι, οι παραγωγοί του δήμου είναι αγανακτισμένοι από τα πορίσματα των «άδικων, αλλοπρόσαλλων και αντιφατικών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά εκτιμήσεων, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα ζητεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την επίδειξη της ανάλογης ευαισθησίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά την κοινοποίηση των πορισμάτων του παγετού (Δεκεμβρίου 2010) από τον ΕΛΓΑ, διαπιστώθηκε ότι, οι εκτιμήσεις είναι άδικες, αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές.
Οι παραγωγοί του Δήμου Ευρώτα που είχαν δηλώσει τα κτήματά τους στον ΕΛΓΑ, ύστερα από τον παγετό του Δεκεμβρίου 2010, είναι αγανακτισμένοι από τα πορίσματα της εκτίμησης των γεωπόνων, αφού η ζημιά που υπέστησαν δεν καλύπτεται ούτε κατ΄ελάχιστο.
Εν μέσω της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, καλούνται οι παραγωγοί που αδικήθηκαν από τις εκτιμήσεις -και αυτοί είναι πολλοί- να  υποβάλουν ένσταση προς τον ΕΛΓΑ, πληρώνοντας 0,20 ευρώ ανά δένδρο, προκειμένου να δικαιωθούν, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα δυσφορίας και αγανάκτησης που τους διακατέχει.
Εν κατακλείδι, ελπίζουμε ότι, η υποβολή των εν λόγω ενστάσεων θα τύχει της ανάλογης ευαισθησίας του ΕΛΓΑ, ώστε σε σύντομο χρόνο να διενεργηθούν οι επαναληπτικές αυτοψίες και να δικαιωθούν οι παραγωγοί που πραγματικά επλήγησαν.
Τέλος, ως Δήμος Ευρώτα, παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την τελική επικράτηση του δικαίου, αν θέλουμε πράγματι να λεγόμαστε σύγχρονο κράτος δικαίου».

Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα
Ηλίας Παναγιωτακάκος