Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 20:28

Επιστολές Νίκα για διατήρηση Διαβιβάσεων - Στήριξη και από μητροπολίτη

Γράφτηκε από τον
Επιστολές Νίκα για διατήρηση Διαβιβάσεων - Στήριξη και από μητροπολίτη

Κινητικότητα παρατηρείται γύρω από το θέμα της... διάσωσης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ). Επιστολές για το θέμα απέστειλε στον πρωθυπουργό, τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης και τους βουλευτές Μεσσηνίας ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος με τη σειρά του έλαβε επιστολή από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Μετά τις προχθεσινές δυσάρεστες ομολογουμένως εξελίξεις διά στόματος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο δήμαρχος Καλαμάτας έσπευσε χθες να αποστείλει κοινή επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, το Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου επισημαίνει στα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης ότι το ΚΕΔΒ είναι το πιο σύγχρονο στρατόπεδο, αλλά και το μοναδικό που ουσιαστικά κλείνει στην Πελοπόννησο, αφού το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο αντισταθμίστηκε με τη μεταφορά του 742 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού από τον Τύρναβο στο Λουτράκι. Στη συνέχεια ζητείται να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα, ενώ “καρφώνει” και τον Πάνο Μπεγλίτη που “δεν βρήκε χρόνο να διαθέσει για την πραγματοποίηση μίας ενημερωτικής συνάντησης παρά τις δεκάδες αιτήσεις και προσπάθειες των βουλευτών του νομού”. Στην προσπάθεια να προγραμματιστεί λοιπόν σύσκεψη κορυφής υπό τον πρωθυπουργό και τους αντιπροέδρους, ο κ. Νίκας ζητεί τη συμβολή και των βουλευτών με την επισήμανση σε αυτή να κληθεί και ο Δήμος Καλαμάτας!
Εξάλλου επιστολή προς τον κ. Νίκα και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης απέστειλε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Οπως σημειώνει ενώνει τη φωνή του με τις δίκαιες φωνές των φορέων του Νομού Μεσσηνίας και ειδικότερα της Καλαμάτας, που “έχει καταστεί αναπόσπαστο και αναγκαίο στοιχείο στην εν γένει ζωή της πόλης και του νομού, καθώς και σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας”. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας παράλληλα προτείνει να δημιουργηθεί στο χώρο του ΚΕΔΒ μονάδα διαβίωσης νεαρών ατόμων με αναπηρία, εφόσον δεν αποφευχθεί το λουκέτο. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η συνημμένη επιστολή που είχε αποστείλει από τις 18 Μαΐου στον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό του για τα όσα ακούγονται περί κλεισίματος του ΚΕΔΒ στο πλαίσιο της γενικότερης κατάργησης και υποβάθμισης υπηρεσιών και υποδομών στην περιοχή. Από τις 25 Μαΐου λοιπόν ο τότε Α' υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Σεφερλής με απάντησή του είχε ενημερώσει για την πρόθεση να ανασταλεί η λειτουργία ορισμένων Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, τα οποία θα φιλοξενούσαν ως τελευταία την 2011 Β' ΕΣΣΟ (Μάιος 2011) και όλα αυτά στο πλαίσιο της μελέτης για τη Μελλοντική Δομή Δυνάμεων του Στρατού 2011 - 2025. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η απόφαση για το κλείσιμο του ΚΕΔΒ είναι ειλημμένη μήνες και ότι πλέον μόνο με θαύμα μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση.


NEWSLETTER