Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 14:12

Γερμανίδα δήμαρχο φιλοξένησε ο Καφαντάρης

Γερμανίδα δήμαρχο φιλοξένησε ο Καφαντάρης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε χθες το μεσημέρι από την Πύλο η δήμαρχος του Δήμου Schrozberg της Γερμανίας Ζακλίν Φόρεντερ. Τη δήμαρχο φιλοξένησε για 2 μέρες ο δήμος Πύλου - Νέστορος, στο πλαίσιο της Διαδημοτικής Συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Σβέμπις Χαλ.

Τα μέλη της αποστολής από τη Γερμανία, τα οποία αποτελούνταν από δημάρχους, εκπροσώπους της Περιφέρειας αλλά και αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής Σβέμπις Χαλ, θέλοντας να ανταποδώσουν προγενέστερη επίσκεψη των Ελλήνων δημάρχων στους δήμους της Γερμανίας, ήλθαν στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αρχικά συναντήθηκαν με στελέχη της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ενώ την επόμενη ημέρα την αποστολή υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην Τρίπολη, παρουσία εκπροσώπων της Αναπτυξιακής και φορέων Πολιτισμού της Περιφέρειας.

Η κ. Φόρεντερ φθάνοντας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τα κάστρα, τις αρχαιότητες της περιοχής, αλλά και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων στη Χώρα. 

Χθες το πρωί, σε συνάντηση στο Δημαρχείο Πύλου - Νέστορος, παρουσία του διευθυντή και στελεχών της εταιρείας "Datagrid", ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης καλωσόρισε την κ.  Φόρεντερ και μίλησε για τη δομή του δήμου, αλλά και την εξωστρεφή του πολιτική, που στόχο έχει την περαιτέρω συνεργασία πάνω σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και τουρισμού. Από τη μεριά της η κ. Φόρεντερ ευχαρίστησε τον κ. Καφαντάρη για τη φιλοξενία και δήλωσε εντυπωσιασμένη τόσο από την μακραίωνη ιστορία του τόπου όσο και από τις υποδομές της περιοχής, σχετικές με τον τουρισμό και τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα, η κ. Φόρεντερ προσκάλεσε το δήμαρχο Πύλου σε ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ του Δήμου Schrozberg και της ευρύτερης περιοχής στις αρχές Φεβρουαρίου. Κλείνοντας τη συζήτηση οι δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.