Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 19:46

Αντιπαράθεση για την καθυστέρηση του επιδόματος στους πλημμυροπαθείς στην Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας 

 

Αντιπαράθεση με κομματικές διαστάσεις σημειώθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος των 586 ευρώ στους πλημμυροπαθείς. 

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης ενημέρωσε ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν μπει τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας. Είναι στο Λογιστήριο του Κράτους».

Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, επέκριναν τον αντιδήμαρχο, λέγοντας πως υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία, γι’ αυτό δεν έχουν έρθει ακόμα τα χρήματα, αλλά δεν το λέει. Τον κατηγόρησαν πως παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος της αυτοδιοίκησης, έκαναν λόγο για ψηφοθηρικούς κι επικοινωνιακούς λόγους και για ψηφοθηρικό παιχνίδι στις λάσπες.

Επειδή υπάρχει πρόβλημα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή των πλημμυροπαθών από δημοτικά τέλη, ο κ. Μπούχαλης εξήγησε και εισηγήθηκε: «Είχαμε πάρει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι απαλλαγές των πλημμυροπαθών από τα δημοτικά τέλη θα γίνουν σύμφωνα με τις βεβαιώσεις του ΤΑΣ. Επειδή υπάρχει κίνδυνος κάποιοι πληγέντες να μείνουν εκτός της απόφασης, να προσθέσουμε ή με απόφαση της Πρόνοιας ή με απόφαση δημάρχου».

Η μείζων μειοψηφία συμφώνησε να προστεθεί μόνο το "ή με απόφαση της Πρόνοιας" κι έκανε λόγο για προχειρότητα, καθώς δεν υπήρχε εισήγηση για το θέμα.

Ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσος Νιάρχος, αφού απηύθυνε ρητορικό ερώτημα «ποιος φταίει και δεν έχουν δοθεί, ο δήμος ή η κυβέρνηση;», αναρωτήθηκε, εκτιμώντας ότι αυτά είναι τα σοβαρά: «Θα αποζημιωθούν αυτοκίνητα, υπόγεια και οι αγρότες στο 100%;».

 

Γ.Σ.