Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 20:53

Ούτε ένα ευρώ για οικοσκευές πλημμυροπαθών του Δήμου Καλαμάτας

Ούτε ένα ευρώ για οικοσκευές πλημμυροπαθών του Δήμου Καλαμάτας

 Ούτε ευρώ δεν έχει δοθεί ακόμα στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας από την κυβέρνηση για τις οικοσκευές, ενώ 108 δικαιούχοι δεν έχουν πάρει τα 586 ευρώ της άμεσης βοήθειας.

Τα στοιχεία αυτά τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σχετική ερώτηση - παρέμβαση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρη Οικονομάκου.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας αναφέρθηκε σε 

αίτημα πλημμυροπαθή που απορρίφθηκε, ενώ «είχε ζημιές σε κουζίνα και καθιστικό που είναι τμήμα της κύριας κατοικίας του και του λένε πως είναι βοηθητικοί χώροι». Είπε πως «ούτε στους δικαιούχους για τα 586 ευρώ δεν περιλαμβάνεται, είναι περίπτωση λάθους».

«Εμείς δε νομοθετούμε, η υπηρεσία παίρνει αποφάσεις σύμφωνα με το νόμο. Να κάνει την ένσταση, ενδεχομένως να έχει δίκιο», απάντησε ο δήμαρχος. 

Γνώστης της κατάστασης και παρόμοιων προβλημάτων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν περιπτώσεις που «ενώ πραγματικά είναι η κύρια κατοικία, το έχουν δηλώσει ως βοηθητικό χώρο, για ευνόητους λόγους. Γι’ αυτό βγαίνουν αρνητικές οι αποφάσεις. Να το δούμε σε δεύτερη φάση».

Με την ευκαιρία της παρέμβασης ο κ. Νίκας είπε ότι «από τις 528 αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 408 για την ενίσχυση με 586 ευρώ.  Εχουν έρθει τα χρήματα για τους 300. Δεν μπορούμε να πάρουμε χρήματα από το δήμο να τους δώσουμε. Το επίδομα για τις οικοσκευές, από 800 μέχρι 5.860 ευρώ, θα πάρουν 300 άτομα, αλλά δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ».

Γ.Σ.