Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 10:24

Συνάντηση στο Περιβάλλοντος για τον βιολογικό της Κορώνης 

Συνάντηση στο Περιβάλλοντος για τον βιολογικό της Κορώνης 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με συνεργάτες του. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ένταξη της Κορώνη στους οικισμούς της κατηγορίας Γ’ (δηλαδή άνω των 2.000 κατοίκων) ώστε το αποχετευτικό δίκτυο και ο βιολογικός καθαρισμός να περάσουν στο νέο ΕΣΠΑ, ως έργο γέφυρα. 

Στη συνάντηση του δημάρχου με τον ειδικό γραμματέα Ιάκωβο Γκανούλη, στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου, συμμετείχαν και οι Γιάννης Γεώργιζας και Βασιλική Μπίλη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ και αυτή είναι η τελευταία πράξη πριν ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ο κ. Γκανούλης διευκρίνισε από την πλευρά του ότι τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά για την υλοποίηση του έργου, ώστε να σταλεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ και να γίνει η οριστική του ένταξη. 

Ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης δήλωσε σχετικά τα εξής: «Ενα από τα πιο σημαντικά έργα που οραματιστήκαμε και σχεδιάζουμε οδεύει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατασκευή του. Ετσι, πρόκειται ουσιαστικά να ολοκληρωθεί πλήρως η προστασία των παράκτιων περιοχών του δήμου μας με βιολογικό καθαρισμό και φυσικά θα δοθεί η μεγάλη ώθηση που χρειάζεται η Κορώνη για να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον».