Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 08:18

Σήμερα το βράδυ η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
Σήμερα το βράδυ η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καλαμάτα 

 

Πλούσιες θα είναι και φέτος, με κέφι και καλή διάθεση, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες ξεκινούν σήμερα στις 8 μ.μ. με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Για τα «Χριστούγεννα στην Καλαμάτα» δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και πολλούς άλλους συντελεστές.

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε, τη "Φάρις", όλους τους εθελοντές, τους συλλόγους, τις κοινότητες, για τη στήριξή τους στη διοργάνωση και είπε ότι η Καλαμάτα μπορεί να είναι και χριστουγεννιάτικος προορισμός. Στη συνέχεια, για την κάθε μία εκδήλωση μίλησαν: ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος, ο διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης (ο οποίος ανακοίνωσε πως το Ωδείο θα δώσει συναυλία στη Βιέννη στις 12 Μαΐου), ο Κώστας Νικολέας μαέστρος της Φιλαρμονικής.

Ο κ. Νικολέας είπε πως στις βραδιές μουσικής θα τραγουδούν η Ευτυχία Δημητρακοπούλου και ο Δημήτρης Σιγαλός. Στη συνέχεια μίλησαν για τις εκδηλώσεις  οι: Τάσια Φοίφα από τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, Πέτρος Παπαδόπουλος από τον "Ακρίτα", η Γεωργία Κλάδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέργας, η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου από την Τοπική Ομάδα Στήριξης των Χωριών SOS, η Εφη Καμπουγέρη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντείνειας.

Ακόμη, ο Γιώργος Τσερεφός από τους Πρόσκοπους, η Ευδοκία Γκούζου από τις Πηγές, η Μαρία Παππά από τους μουσικούς των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, η Πολυτίμη Κυπραίου από το Σύλλογο "Ξαναρχίζω", η Τάσια Νταμάτη από τους Μικρασιάτες Καλαμάτας, η Αθηνά Μασουρίδου από το Σύλλογο Απανταχού Λαδαίων, ο Κώστας Στυλιανόπουλος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεϊκων, ο Γιάννης Ισσαρης από το Σύλλογο Καρβελαίων και ο Αντώνης Καζάκος από το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών και τον Πολιτιστικό Αλαγονίας. 

Η κ. Κανελλοπούλου τόνισε πως από χθες λειτουργεί και μία δεύτερη δομή των Χωριών SOS στην Καλαμάτα, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας. Εκεί τα παιδιά μένουν από το μεσημέρι ως το βράδυ και τρέφονται, διαβάζουν και κάνουν δημιουργική απασχόληση. Η ίδια ζήτησε τη βοήθεια όλων των πολιτών για τη στήριξη του. 

Γ.Σαρ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των γιορτών έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου στις 7 μ.μ. μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, στις 7.40 μ.μ. μελωδίες και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Στις 8 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου. Στις 8.30 συναυλία «Μέχρι το τέλος του κόσμου» με τους "Twoins" Γιάννη Τσότρα, Σταύρο Τσότρα, Αλεξάνδρα Θεογιάννη.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 11 π.μ. «Παίζουμε, τραγουδάμε και δημιουργούμε» με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Στο Λιμάνι στην κεντρική προκυμαία στις 8 μ.μ., μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 7 μ.μ. μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Λαζάρου.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου: Στην Κεντρική Πλατεία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «H Υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, έως και το τέλος του μήνα.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: στην Κεντρική Πλατεία στις 5 μ.μ. το 1ο Santa fun Καλαμάτας. Στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας στις 6 μ.μ. εορταγορά τοπικών προϊόντων Ταϋγέτου με κεράσματα και ζωντανή μουσική. Στην Κεντρική Πλατεία στις 8 μ.μ. μελωδίες από την παιδική -νεανική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Ακρίτας».

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου: στην Κεντρική Πλατεία «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ζω» (έως και τις 19 Δεκεμβρίου). Στις 10 π.μ. Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, «Παιζώ-δρομος αλληλεγγύης» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας (έως και τις 18 Δεκεμβρίου). Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 6 μ.μ. «Οι Ελληνες συναντούν τους Ελληνες». Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο “Evò ce esù” και ”Mana”, διάρκειας 40’ και 20’ αντίστοιχα, προβολή βιντεοκλίπ και συναυλία με μουσικούς από τα ελληνόφωνα χωριά της Ελλάδος του Salento (Κάτω Ιταλία) 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου: στην Κεντρική Πλατεία στις 10 π.μ. bazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS, bazaar και ενημέρωση από το Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας (έως και τις 31 Δεκεμβρίου). Στις 11.30 μελωδίες από την παιδική - νεανική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα, στις 12 μ. κεράσματα από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας, στις 12.15 θεατρική αφήγηση  παραμυθιού «Τα μαγικά Χριστούγεννα του πρασινούλη και η χώρα των καλικάντζαρων» από τη Γιώτα Φλέσσα, στη 1 μ.μ. χορογραφίες για παιδιά από το Σύλλογο Χορού "Physical". Στο Ιστορικό Κέντρο στην Πλατεία Αγ. Αποστόλων στις 12 «Παραδοσιακά Χριστούγεννα…»: Ελληνικοί χοροί, έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την περιοχή του Ταϋγέτου και παραδοσιακά χειροποίητα κεράσματα από: Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, τις τοπικές κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αλαγονίας, Καρβελαίων, Λαδαίων, Νέδουσας, Πηγών, Αρτεμισίας και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας. Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 7 μ.μ. «Ανέτειλας Χριστέ …» χριστουγεννιάτικοι  ύμνοι και μελωδίες με τις χορωδίες «Χόρευμα» της Σχολής Βυζαντινής  Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Κωνσταντίνου Σιάχου. Μετέχουν: Α' ΚΑΠΗ, Παραδοσιακή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σύλλογος Γυναικών Πεταλιδίου, Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας, Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 9 π.μ. «Επαναχρησιμοποιώ και στολίζω», βιωματικό εργαστήρι για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Στις 7 μ.μ. «Οι Ελληνες συναντούν τους Ελληνες», συναυλία με μουσικούς από τα ελληνόφωνα χωριά της της Ελλάδος του Salento (Κάτω Ιταλία) Συμμετέχουν: Rocco De Santis τραγούδι και κιθάρα, Mattia Manco ακορντεόν, Alessandro Chiga κρουστά. Στο Ωδείο στις 8 μ.μ. συναυλία των τάξεων Μαρίας Παπαπετροπούλου και Βίκης Βασιλειάδη. 

Tρίτη 20 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης - Οικοτροφείο «Θάλπος Ι» έως και τις 22 Δεκεμβρίου. 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία «Το σπιτάκι των τριτέκνων» χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας έως και τις 24 Δεκεμβρίου. Στις 9 π.μ. «Επαναχρησιμοποιώ και στολίζω», βιωματικό εργαστήρι για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Στις 8.30 μ.μ. «Μνήμες Δωδεκαημέρου» παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια και χοροί του Δωδεκαημέρου. Μετέχουν οι: Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας - Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στο Μουσικό Σχολείο. Στις 9 μ.μ. "Ring Christmas Bells" συναυλία του συνόλου εγχόρδων «Flex» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε επιμέλεια Ηλέκτρας Βεζύρογλου και του γυναικείου φωνητικού συνόλου «Μελίφωνο», σε διδασκαλία και διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρη. Στο Πνευματικό Κέντρο. 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 6 μ.μ. παράσταση θεάτρου σκιών με τον μικρό καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας. 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου: στο Δημοτικό Πνευματικό, Καλλιτεχνικές Σχολές της «Φάρις». Στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ. "Mικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες" από τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Στις 8 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Χριστουγέννων χρώματα» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 11 π.μ. «Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι» δρώμενο, κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα και παραδοσιακά κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντινείας και το Σύλλογο «Οι φίλοι της παράδοσης». Στις 11 π.μ. γιορτή στα παραμυθόσπιτα με την παρέα του Αη Βασίλη, στη 1 μ.μ. συναυλία από το μουσικό τμήμα του Καλλιτεχνικού Στεκιού. 

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 10 Λούνα Πάρκ από τους Ναυτοπρόσκοπους Καλαμάτας. Ακόμη, bazaar, κεράσματα, ενημέρωση από το Σύλλογο Οικογένειας και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" (έως και τις 31 Δεκεμβρίου).

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 12 μ. συναυλία με τους  «Brass and friends» από το Δημοτικό Ωδείο  Καλαμάτας και τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο ΕΚΚ στις 6 μ.μ. κινούμενα σχέδια από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, κατάλληλα από 2 ετών και άνω, με ελεύθερη είσοδο.  

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία, «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από τα Παιδικά Χωριά SOS.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 11 αφήγηση παραμυθιού – παιδαγωγικές δραστηριότητες από την Εφη Αγγελοπούλου εθελόντρια εμψυχώτρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Στις 12 μ. ύμνοι κα  μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. 

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου: Στο Πνευματικό στις 11 π.μ. γιορτή στα παραμυθόσπιτα με την παρέα του Αη Βασίλη, στις 12 αφήγηση του παραμυθιού «Η θυγατέρα του Μάγου της άσπρης πέτρας» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου: Κεντρική Πλατεία στις 12.30 μ. θεατρική αφήγηση παραμυθιού «Το μαγεμένο ρολόι της Πρωτοχρονιάς» δρώμενο – παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, από τη Γιώτα Φλέσσα. Στις 11.30 μ.μ. «2017 ευχές» με υποδοχή του νέου έτους. 

Ιανουάριος

Κυριακή 8 Ιανουαρίου: Στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας στις 11.30 π.μ. "Ορνιθες" του Αριστοφάνη, από την παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε διασκευή - σκηνοθεσία - σκηνικά, κοστούμια -φωτισμούς Κώστα Κατσουλάκη και μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη, χορογραφία Μαρίας Λαδά. Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Μαρία Λαδά, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γεώργιος Τσαπόγας. Μουσικός: Παναγιώτης Κουραμπάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου: Αρφαρά: στις 6.30 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Αναγέννηση» και το Σύλλογο Κυριών Αρφαρών. 

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου: Μικρή Μαντίνεια: στις 6.30 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, χοροί από το Χορευτικό Ομιλο «Λεύκιππος», τραγούδια και μανιάτικα κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντίνειας. Βέργα: στις 7 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, γιορτινά τραγούδια και κεράσματα από τον Πολιτιστικό  και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: Σπερχογεία: στις 7 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και λιχουδιές από το Σύλλογο Γυναικών «Η Αγία Κυριακή». Θουρία: στις 8 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θουρίας.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου: Αρις: στις 6 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Πλατύ: στις 7 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, χορούς και κεράσματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους της κοινότητας. Αριοχώρι: στις 8 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου: Λέικα: στις 7 μ.μ. φωταγώγηση δέντρου με μελωδίες, κάλαντα από τη Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Λεΐκων σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, παραδοσιακούς    χορούς και κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεΐκων.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου: Βέργα: 11 π.μ. έθιμα του τόπου από τον Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας και αφήγηση παραμυθιών από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών: στην Κεντρική Πλατεία, στα παραμυθόσπιτα: εορταγορά με δημιουργίες των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας και εορταγορά από χειροτέχνες.

Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό: Μαγικός Σταθμός του Αη Βασίλη, παραμυθούπολη, παγοδρόμιο, καρουζέλ, ρόδα, το τρένο του Αη Βασίλη, εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους και πολλά δρώμενα.

Θεατρικό Φεστιβάλ Καλαμάτας - Χριστούγεννα 2016: από το Φεστιβάλ "Οψεις Πολιτισμού" και το Δη.Πε.Θε. Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

21, 22 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. “La Cocinera” (η μαγείρισσα), 23 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. «Οι σιδεράδες», 26 Δεκεμβρίου 3.30 μ.μ. και 27 Δεκεμβρίου, 12 και 3.30 μ.μ. «Το καράβι με το φόβο». 29 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. «Με αγάπη … Μάγια Μελάγια». Η προπώληση γίνεται στο

Πνευματικό Κέντρο: 27210 87902.


NEWSLETTER