Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 21:09

Αίτημα να κηρυχτεί η Καλαμάτα θεομηνιόπληκτη

Αίτημα να κηρυχτεί η Καλαμάτα θεομηνιόπληκτη

Ο χαρακτηρισμός της Καλαμάτας ως θεομηνιόπληκτης θα δώσει δυνατότητα πλήρους αποζημίωσης στους περίπου 30 επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές από τη νεροποντή της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Οπως γνωστοποίησε μάλιστα, ήδη διατύπωσε το σχετικό αίτημα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία απέστειλε τον σχετικό φάκελο με όλα τα στοιχεία ως προς τα χαρακτηριστικά της βροχόπτωσης.
Ο δήμαρχος είπε ότι μεταξύ άλλων, στον φάκελο εμπεριέχονται και επιστημονικά στοιχεία, τα οποία πιστοποιούν ότι στην Καλαμάτα το ύψος του νερού ανήρθε σε 90 χιλιοστά σε λιγότερο από 50 λεπτά.
«Αυτός ο όγκος νερού μέσα σε τόσο λίγο χρόνο δεν είναι διαχειρίσιμος, επομένως ας μην υποβαθμίζουμε την κατάσταση λέγοντας ότι μερικά κλαριά έφραξαν τους αγωγούς» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, εξηγώντας ότι ο δήμος ζητεί να χρηματοδοτηθεί από τον ειδικό κωδικό της Περιφέρειας ο οποίος καλύπτει ζημιές από φυσικές καταστροφές.
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος δήλωσε ότι για μερικές ημέρες ακόμα η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου θα δέχεται αιτήσεις για την αποζημίωση οικοσκευής, η οποία μπορεί να κυμανθεί από 525 μέχρι και 5.000 ευρώ.