Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 09:09

«Οχι» Κατσίβελα σε  hot spot προσφύγων στα Φιλιατρά

 

«Δεν θα δεχθούμε στην περιοχή μας να γίνει hot spot χωρίς να το γνωρίζουμε, δεν θα δεχθούμε να εγκατασταθούν πρόσφυγες με τη μορφή την οποία μέχρι τώρα έχουμε δει» τονίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σε χθεσινή του δήλωση.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star ότι ένας από τους χώρους όπου θα γίνουν hot spots στην Πελοπόννησο είναι παλιό ξενοδοχείο των Φιλιατρών. 

Στη χθεσινή του δήλωση ο δήμαρχος μιλά για αναξιόπιστο κράτος και ότι δεν πρέπει να κανονίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Αναλυτικά σημειώνει: «Με αφορμή δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις από πολύ μεγάλο κεντρικό κανάλι της Ελλάδος ότι πρόκειται η περιοχή των Φιλιατρών και ιδιωτική επένδυση να χρησιμοποιηθεί σαν hot spot για τη φιλοξενία προσφύγων, επανέρχεται το θέμα και μάλιστα με έναν δόλιο τρόπο, και το λέω έτσι με όλη την παρρησία, γιατί χωρίς να ξέρει η κοινωνία, χωρίς να ξέρουν οι πολίτες, χωρίς να ξέρουν οι κάτοικοι της πόλης, χωρίς να ξέρει ούτε καν η δημοτική αρχή για το τι σκέφτεται και για το τι ετοιμάζονται να κάνουν στην περιοχή μας. Ε, νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε ό,τι θέλουμε. Αυτό το οποίο, όμως, θέλω με τον πιο διάφανο και τον πιο περίτρανο τρόπο να ξεκαθαρίσω είναι το εξής: Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνει κάτι στην περιοχή μας χωρίς να το γνωρίζουν οι πολίτες, χωρίς να γνωρίζει η δημοτική αρχή. Και εκφράζω για άλλη μία φορά τη δεδηλωμένη πίστη όλης της κοινωνίας, όπως εκφράστηκε από αλλεπάλληλα δημοτικά συμβούλια, που έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή μας με τη μορφή την οποίαν μέχρι τώρα έχουμε δει. Το βέβαιον είναι ότι δεν υπάρχει κράτος. Το βέβαιον είναι ότι αυτό το κράτος πλέον δεν είναι αξιόπιστο και για άλλη μια φορά θέλω να δηλώσω ότι μην κανονίζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Κ.Μπ.