Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 15:12

Συμπαράσταση Καφαντάρη στις αγροτικές κινητοποιήσεις (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη συμπαράστασή του στους αγρότες του δήμου του, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, όταν αντιπροσωπεία τους τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο κινητοποίησης στην Πύλο.

Αγρότες - μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και της Επιτροπής Αγώνα Πυλίας με τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πύλο, στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο Δημαρχείο.

Τα κύρια αιτήματά τους αφορούν τους δασικούς χάρτες, τη φορολόγηση και το πρόγραμμα δακοκτονίας.

Στη συνάντηση με το δήμαρχο, η αντιπροσωπεία των αγροτών μίλησε για απαξίωση της γης και για μεγάλο πλήγμα που δημιουργείται στην αγροτική παραγωγή, ενώ ανέφεραν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά τις επιδοτήσεις. 

Συμπαραστεκόμενος στους αγρότες ο κ. Καφαντάρης σημείωσε ότι κρίνεται απαραίτητη η υποστήριξη του πρωτογενή τομέα, καθώς η ελληνική οικονομία κινείται χάρις σε αυτόν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, ότι το Δ.Σ. σε συνεδριάσεις του κατά καιρούς έχει στηρίξει με τις αποφάσεις του τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Ενημέρωσε, δε, ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, με πρωτοβουλία του δημάρχου, έχει πάρει ήδη αποφάσεις για τους δασικούς χάρτες και τη βελτίωση του τρόπου καταπολέμησης του δάκου. Κλείνοντας, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν και τα αιτήματα των αγροτών.