Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 17:30

Καλαμάτα: Ο Μάκαρης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για ανεπίτρεπτη και ανάλγητη στάση

Καλαμάτα: Ο Μάκαρης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για ανεπίτρεπτη και ανάλγητη στάση

 «Ανεπίτρεπτη και ανάλγητη» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Μανώλης Μάκαρης, τη στάση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας «να αρνηθεί την προσωρινή (λιγότερο από 24 ώρες) στέγαση, σίτιση και υποστήριξη από τις προνοιακές δομές του δήμου και τα δημοτικά ιατρεία των 85 μεταναστών - προσφύγων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που έφτασαν στην πόλη μας» προχθές Πέμπτη, μετά τη διάσωσή τους από σκάφος που κινδύνευε στα ανοιχτά της Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μ. Μάκαρης χαρακτηρίζει «έωλες και ανυπόστατες τις δικαιολογίες που προέβαλε για την άρνηση προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων ο δήμαρχος Καλαμάτας», απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ίδιου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δηλώνει ότι ο δήμαρχος «είναι αδιανόητο να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία των 85 μεταναστών, σε έναν δήμο που έχει σημαντικό κτηριακό απόθεμα. Και επίσης δεν μπορεί να υποστηρίζει, ο δήμαρχος, πως αν ο δήμος δεν είναι σε θέση να δώσει τα μέγιστα, να μην προσφέρει ούτε τα ελάχιστα».

Από την άλλη πλευρά, ο Μ. Μάκαρης αποδίδει εύσημα, τόσο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και στο πλήθος των εθελοντών, «που επιλήφθηκαν επιτυχώς του σημαντικού αυτού ανθρωπιστικού θέματος» και καταλήγοντας σημειώνει ότι «είναι απαραίτητο: α)  Η τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών στην Μεσσηνία να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την άμεση αντιμετώπιση παρόμοιων ανθρωπιστικών αναγκών, β) να συνεδριάσει το γραφείο μεταναστευτικής πολιτικής του Δήμου Καλαμάτας, που παρότι έχει συσταθεί δεν έχει συνεδριάσει ποτέ τα τελευταία χρόνια και γ) να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων γεγονότων».