Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 18:17

Διαγωνισμός για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

Διαγωνισμός για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

Νέο διεθνή διαγωνισμό για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατάρτιση των όρων και τη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Ο νέος διαγωνισμός θα έχει κόστος διαχείρισης 60 ευρώ συν ΦΠΑ τον τόνο. Προβλέπεται για 2 χρόνια συν ένα παράταση, με συνολική τιμή 6.249.600 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε πως «θεωρούμε ότι στο διαγωνισμό η τιμή θα κατέβει κάτω από τα 60 ευρώ τον τόνο, που είναι καλή τιμή» κι επεσήμανε ότι η προσωρινή διαχείριση θα διακοπεί αζημίως για το δήμο, όταν εφαρμοστεί η κεντρική διαχείριση. Παραδέχθηκε ότι ο χώρος της Μαραθόλακκας είναι προβληματικός κι ενημέρωσε πως «εξετάζουμε και αναζητούμε χώρους για να μεταφέρουμε εκεί το υπόλειμμα».

Η Κοκκωνία Γιαννοπούλου, υπηρεσιακό στέλεχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου, ενημέρωσε ότι «έχουμε κάνει βελτιώσεις στην τιμή. Ο τρόπος επεξεργασίας έχει αφεθεί πιο ελεύθερος, όχι, όμως, καύση, αλλά κομποστοποίηση, ανάκτηση και αξιοποίηση των υλικών». Και πληροφόρησε πως αναζητούν τρόπο διάθεσης του υπολείμματος έστω και προσωρινά.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας έκανε λόγο για διαφορετική αντίληψη στη διαχείριση. Ανέφερε ότι η μεγάλη αντίρρησή τους είναι για το χώρο (τη Μαραθόλακκα) κι εκτίμησε πως η δημοτική αρχή έπρεπε να έχει βρει εναλλακτικές λύσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος παρατήρησε ότι «έχουμε έναν προβληματικό χώρο. Και με 1.000 ευρώ τον τόνο δεν μπορεί να γίνει εκεί η διαχείριση».

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας ομολόγησε δημόσια, όπως είπε, ότι ο Φλαμπουράρης είπε κάτι καλό, που αποδέχθηκε τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Γ.Σ.