Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 07:52

Καλαμάτα: Η “ΗΛΕΚΤΩΡ” συμφερόντων Μπόμπολα στη Μαραθόλακκα 

Καλαμάτα: Η “ΗΛΕΚΤΩΡ” συμφερόντων Μπόμπολα στη Μαραθόλακκα 

 

Μόνο η  προσφορά της "ΗΛΕΚΤΩΡ" (συμφερόντων Μπόμπολα) είναι σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και γίνεται αποδεκτή, για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων, στη Μαραθόλακκα. 

Οι άλλες δύο εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά στο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, απορρίφθηκαν.

Ειδικότερα, η επιτροπή διαγωνισμού του δήμου για το συγκεκριμένο έργο απέρριψε τις άλλες δύο προσφορές: Της Ecowaste, γιατί δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή και της ICM (International Cleaning Methods), γιατί δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή και τεχνική προσφορά.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού, η εταιρεία "ΗΛΕΚΤΩΡ" «είχε υποβάλει πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο με τα ζητούμενα από τη διακήρυξη δικαιολογητικά».

Την εισήγηση της επιτροπής αναμένεται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στη σημερινή της συνεδρίαση. Το επόμενο βήμα του διαγωνισμού θα είναι η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός έχει κόστος διαχείρισης 60 ευρώ συν ΦΠΑ τον τόνο. Για 2 χρόνια συν ένα παράταση, η συνολική τιμή θα είναι 6.249.600 ευρώ (5.040.000 ευρώ συν ΦΠΑ 1.209.600 ευρώ).

Στη διακήρυξη προβλέπεται ότι η λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης θα διακοπεί αυτόματα, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του δήμου, με την έναρξη της ολοκληρωμένης.

Γ.Σ.