Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 20:03

Ακριβός ο αγωγός λυμάτων από Αγιο Φλώρο 

Ακριβός ο αγωγός λυμάτων από Αγιο Φλώρο 

Το έργο του αγωγού μεταφοράς λυμάτων από Αγιο Φλώρο και τα άλλα χωριά της περιοχής στο βιολογικό καθαρισμό Καλαμάτας είναι πανάκριβο και μη επιλέξιμο στο ΕΣΠΑ. Αυτό τόνισε στην "Ε" ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, απαντώντας στο αίτημα των πολιτιστικών συλλόγων των χωριών της περιοχής. Και σημείωσε ότι λύση είναι οι κόμπακτ βιολογικοί σε Αγιο Φλώρο και Πήδημα.

«Ο Δήμος Καλαμάτας παρέλαβε μια πανάκριβη μελέτη για το έργο μεταφοράς λυμάτων από χωριά των πρώην Δήμων Θουρίας, Αριος και Αρφαρών στο βιολογικό της Καλαμάτας. Και απλήρωτη σε σημαντικό βαθμό», μας είπε ο κ. Νίκας. Εξήγησε ότι «αυτή δεν μπορεί να περπατήσει, γιατί δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη στο ΕΣΠΑ τα έργα αποχέτευσης κάτω από 3.000 κατοίκους. Και όλα τα χωριά είναι κάτω απ’ αυτό το όριο». Παρατήρησε πως «δεν εντάσσονται ποτέ. Είναι αδύνατο να φτιάξεις ένα αγωγό από Αγιο Φλώρο έως την Καλαμάτα, που θα θέλει και αντλιοστάσια»

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «μόνο τοπική διαχείριση μπορεί να γίνει με κόμπακτ βιολογικούς, στον Αγιο Φλώρο και στο Πήδημα. Για τον Αγιο Φλώρο ο δήμος διορθώνει το έργο που είχε γίνει, για 3η φορά γίνεται το έργο. Μέχρι να φτιαχτεί και να λειτουργήσει το κόμπακτ, θα παίρνουμε εμείς τα λύματα για τον βιολογικό της Καλαμάτας».

Γ.Σ.