Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 16:29

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν πάει στο Εφετείο: Σύμβαση αορίστου χρόνου σε 8 εργαζόμενες με Stage 

Γράφτηκε από τον
Ο Δήμος Καλαμάτας δεν πάει στο Εφετείο: Σύμβαση αορίστου χρόνου σε 8 εργαζόμενες με Stage 

Οκτώ εργαζόμενες με συμβάσεις Stage στο Δήμο Καλαμάτας που δικαιώθηκαν πρωτόδικα πρόκειται να προσληφθούν στο δήμο με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να παραιτηθεί ο δήμος “από ασκηθέν ένδικο μέσο”, από τις εφέσεις που είχε καταθέσει και θα συζητούνταν στο Μονομελές Εφετείο Αθήνας στις 19 Σεπτεμβρίου.

“Είναι δυνατή η παραίτηση του δήμου από τα ένδικα μέσα με βάση την τροποποίηση του Καλλικράτη”, είπε ο αντιδήμαρχος – πρόεδρος της επιτροπής Θανάσης Ηλιόπουλος και παρατήρησε: “Είμαστε υπέρ της παραίτησης και της πρόσληψής τους, γιατί καλύπτουν πάγιες καιν διαρκείς ανάγκες. Και σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος της μισθοδοσίας τους, που είναι 173.220 ευρώ το χρόνο και ακόμα λιγότερο, γιατί ήταν 9 αρχικά και ο ένας παραιτήθηκε”.

Υπέρ της παραίτησης από τα ένδικα μέσα ψήφισε και ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος, επισημαίνοντας ότι “είναι απαράδεκτες μορφές εργασίες αυτές" (με Stage).

Πρόκειται για 1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 1 ΤΕ Διοικητικών, 5 ΔΕ Διοικητικών και 1 ΔΕ Βρεφονηπικοκόμων.

Στη συζήτηση παρέστησαν και 4 από τις εργαζόμενες.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρωτόδικα οι εργαζόμενες έχουν δικαιωθεί, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας με αποφάσεις του το 2014 έχει κάνει δεκτές τις προσφυγές τους. Με τις αποφάσεις του δικαστηρίου αναγνωρίστηκε ότι: α) Η καθεμία από τις ενάγουσες συνδέεται με το Δήμο Καλαμάτας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. β) Είναι άκυρη η καταγγελία από το δήμο των συμβάσεων εργασίας των εναγουσών. 

Ακόμα, υποχρεώθηκε ο δήμος να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους με τα προ της απόλυσης καθήκοντά τους και τις αντίστοιχες νόμιμες αμοιβές.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER