Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 08:47

Λειψιδρία στη Μεσσήνη: Εκκληση από τη ΔΕΥΑΜ να σταματήσει η σπατάλη νερού 

Γράφτηκε από τον

 

Σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού σε διάφορες περιοχές του αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεσσήνης, ακόμα και στην πόλη της Μεσσήνης, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η ΔΕΥΑΜ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία συνιστά στους κατοίκους να κάνουν οικονομία στη χρήση του, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής μεταξύ 9 το πρωί και 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα ώς τα μεσάνυχτα.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜ επισημαίνει πως αν δεν συμμορφωθούν οι κάτοικοι με την έκκληση της δημοτικής επιχείρησης, η τελευταία “θα αναγκαστεί να προβεί σε τμηματικές διακοπές νερού και να επιβάλει αυστηρά πρόστιμα”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί σημαντική υποβάθμιση στις πηγές του Αγίου Παύλου, από τις οποίες υδροδοτείται η έδρα του δήμου. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, “ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα οι γεωτρήσεις και οι πηγές υδροδότησης να έχουν αρχίσει να στερεύουν”, φαινόμενο που αποδίδεται, μεταξύ άλλων, “στην παρατεταμένη ανομβρία, την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, αλλά και την υπερκατανάλωση”.

Η ΔΕΥΑΜ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι “παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση. Η αρδευση καλλιεργειών, το πότισμα δέντρων ή κηπευτικών, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών κλπ. στερεί πολύτιμο νερό υδροδότησης από τους δημότες. Είναι αυτονόητο ότι όλοι ως καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη  οικονομία. Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας σε ορισμένους κατοίκους, ενώ άλλοι να ποτίζουν κήπους και καλλιέργειες”.

Β.Γ.Μ.