Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 08:11

Δήμος Καλαμάτας: “Φέσι” 200.000 ευρώ από ενοίκια ακινήτου στην Κηφισιά

Δήμος Καλαμάτας: “Φέσι” 200.000 ευρώ από ενοίκια ακινήτου στην Κηφισιά

“Φέσι” 200.000 ευρώ έχει φάει ο Δήμος Καλαμάτας από ενοίκια ακινήτου στην Κηφισιά, που ανήκει στο κληροδότημα Αικατερίνης Χανδρινού.

Αυτό ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή, σε συζήτηση θέματος για το συγκεκριμένο κληροδότημα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για οφειλόμενα μισθώματα από εταιρεία (που το είχε νοικιάσει), από το 1997 έως το 2005.

Ο υπεύθυνος για τη δημοτική περιουσία - σύμβουλος Γιώργος Φάβας ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες, έχουν γίνει αγωγές, αλλά παρατήρησε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έχει πεθάνει και ο εγγυητής παραμένει άφαντος, είναι εξαφανισμένος. Ο κ. Φάβας ενημέρωσε ότι πρόκειται για το ακίνητο, για το οποίο έχει εκφράσει ενδιαφέρον μίσθωσης ο Δήμος Κηφισιάς, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για κάποια δομή του. Ενδιαφέρον, που φαίνεται να έχει παγώσει και η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Στην ίδια συνεδρίαση, όσον αφορά το κληροδότημα Δραγώνα, ο αρμόδιος για τη δημοτική περιουσία ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες εκποίησης 3 ακινήτων, από τα 14 συνολικά του κληροδοτήματος και πως αναμένεται η έγκριση της εκποίησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Γ.Σ.