Είναι η δεύτερη, η επαναληπτική δημοπρασία με τον βελτιωμένο όρο της διάρκειας για 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5, από 3 χρόνια που ήταν η πρώτη. Η πρώτη με τον βελτιωμένο όρο στις 14 Σεπτεμβρίου είχε αποβεί άγονη, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί κανένας ενδιαφερόμενος.
Την υπόθεση με τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα είχε πολυδιαφημίσει ο δήμαρχος Π. Νίκας, υποστηρίζοντας επανειλημμένα σε δηλώσεις του ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες και είχε κάνει λόγο για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ποδηλάτου στην πόλη.
Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ανά τ.μ. για την παραχώρηση είναι 28 ευρώ το χρόνο, με συνολικό ποσό τιμής εκκίνησης 4.312 ευρώ (το χρόνο).
Οι 7 κοινόχρηστοι χώροι που παραχωρούνται για ενοικιαζόμενα ποδήλατα, είναι: 1) Νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. 2) Πλησίον της κεντρικής εισόδου της Τέντας. 3) Στο νότιο τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου, απέναντι από την ομώνυμη πλατεία. 4) Στο χώρο πάνω στο σκεπασμένο Νέδοντα, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο. 5) Στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, ακριβώς κάτω από την Ξενοφώντος. 6) Στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού, στην απόληξη της οδού Μαιζώνος. 7) Στο χώρο νότια της εκκλησίας της Ανάστασης, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.