Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 11:07

Καμία αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Καμία αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Καμία αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως και σε αυτά της ύδρευσης, δεν θα επιβληθούν το 2018 στον Δήμο Δυτικής Μάνης, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, σύμφωνα με την εισήγηση προς το σώμα, οι εκτιμήσεις για τον επόμενο χρόνο προϋπολογίζουν σε 390.0000 ευρώ τα ανταποδοτικά έσοδα της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ενώ οι δαπάνες της υπολογίζονται σε 776.008 ευρώ -προκύπτει, δηλαδή αρνητική διαφορά ύψους 487.008,004 ευρώ.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε στην εισήγηση, “ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία της επαλήθευσης και διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων, που οι επαγγελματίες και οι ιδιώτες δηλώνουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ και από τα οποία υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικός φόρος και το ΤΑΠ”, διαδικασία στην οποία, “παρά την κρίση και την έλλειψη ρευστότητας υπάρχει κινητικότητα και συμμετοχή και πιστεύουμε ότι θα υπερκαλυφθεί η διαφορά που υπάρχει”.

Θετική απόκλιση 14.980 ευρώ, εξ άλλου, προϋπολογίζει για το 2018 η σχετική έκθεση μεταξύ εσόδων και δαπανών της υπηρεσίας ύδρευσης, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις “το 2018 προβλέπεται να εισπραχτούν 413.109 ευρώ”, ενώ “τα έξοδα της υπηρεσίας ύδρευσης που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το 2018, ανέρχονται σε 428.089 ευρώ”.

Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με την εισήγηση -που έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα- που προτάθηκε να ισχύσουν και τον επόμενο χρόνο τα ίδια με φέτος τέλη ύδρευσης.

 

Β.Γ.Μ.