Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 20:45

Φωτογραφικό διαγωνισμό καταγγέλλει ο Χριστόπουλος για τις μετακινήσεις στο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 

Φωτογραφικό διαγωνισμό καταγγέλλει ο Χριστόπουλος για τις μετακινήσεις στο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 

Διαγωνισμό με μονοπωλιακό χαρακτήρα και φωτογραφικούς όρους για τις μετακινήσεις, τη διαμονή και τη διατροφή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, καταγγέλλει με ερώτησή του προς το δήμαρχο Καλαμάτας ο σύμβουλος της “Αλλαγής” Γιάννης Χριστόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν φαίνεται να κινείται στο πλαίσιο της διαφάνειας, της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των επαγγελματιών και της αξιοκρατίας “η διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού που υπογράφει ο κ. δήμαρχος στις 4/9/2017 και αφορά την ανάδειξη αναδόχου για τις: μετακινήσεις, διαμονή και διατροφή στο πλαίσιο της διοργάνωσης 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας (κεφ.1 μελέτης 7/2017) προϋπολογισμού 51.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και αυτό για τους παρακάτω λόγους: Απαιτείται στη διακήρυξη, από τον ανάδοχο που θα αναλάβει την μετακίνηση, να καταθέσει συμφωνητικό κατατεθειμένο στη ΔΟΥ για τη διαμονή των κριτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη διατροφή των σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ενώ για όλες τις άλλες δράσεις διοργάνωσης (ηχητική - φωτιστική κάλυψη και ενοικίαση συναφούς εξοπλισμού - ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων - διακόσμηση - ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης – προβολή - διαφήμιση κλπ.) γίνονται ξεχωριστές λεπτομερείς διακηρύξεις, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση γίνεται μια ενιαία -παρότι διαφορετικά αντικείμενα- με διαμονή, διατροφή όπου σε αυτή ουσιαστικά και προσδιορίζονται συγκεκριμένες 2 επιχειρήσεις”.

Ο κ. Χριστόπουλος παρατηρεί πως “αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από τους 9 επιχειρηματίες του χώρου των τουριστικών λεωφορείων ένας μόνο -που μάλλον από  εσωτερική πληροφόρηση- πρόλαβε να κλείσει πριν τη διακήρυξη, πολύ νωρίς, συμβόλαια με τις 2 επιχειρήσεις του κέντρου, έτσι ο διαγωνισμός απέκτησε μονοπωλιακό χαρακτήρα οι υπόλοιποι επαγγελματίες που έλαβαν γνώση της διακήρυξης στις 5/9 ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν στους “φωτογραφικούς” όρους της διακήρυξης. Επίσης, ο ανάδοχος επιχειρηματίας που δεν μπορούσε, για προφανείς λόγους, να εξυπηρετήσει το σύνολο των μετακινήσεων απευθύνθηκε στους υπόλοιπους, προτείνοντας αποζημίωση στη μισή τιμή που είχε υπογράψει με το δήμο! Η σύμβαση με το δήμο ήταν 180 ευρώ το δρομολόγιο και η προσφορά στους συναδέλφους του 95! Αυτονόητο ήταν να μην αποδεχτούν, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί και να αναλάβουν τις μετακινήσεις γραφεία εκτός Μεσσηνίας και ως εκ τούτου η διαρροή χρημάτων από την τοπική οικονομία”.

Ο Γ. Χριστόπουλος ρωτά το δήμαρχο “αν η συγκεκριμένη διακήρυξη υπηρετεί τη διαφάνεια, την ισότιμη αντιμετώπιση των επιχειρηματιών, την αξιοκρατία, προωθεί την επιχειρηματικότητα, διαπαιδαγωγεί τους δημότες, ή το αντίθετο”.