Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 17:59

Αύριο η δίκη για τα  σκουπίδια στο Φλόκα με μάρτυρα το δήμαρχο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Aύριο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Πάτρα η δίκη για τον εργολάβο - μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρο Καράμπελα, από το Φλόκα Ηλείας και 5 ακόμα ατόμων, με την κατηγορία της σύστασης, λειτουργίας και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό σοβαρά εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και κίνητρο το οικονομικό όφελος. 

Η δίκη είναι σε πρώτο βαθμό και ήδη έχει αναβληθεί μια φορά, χωρίς να αποκλείεται να αναβληθεί και αύριο. Ως μάρτυρες έχουν κληθεί -έχουν δώσει και προανακριτικές καταθέσεις- ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας και 3 των μειοψηφιών.

Ο εργολάβος και οι συνεργάτες του είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2013 από την Αστυνομία και το Δασαρχείο Πύργου να θάβουν σκουπίδια της Καλαμάτας στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης. Τον Ιανουάριο του 2014, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης και είχαν συλληφθεί τα 6 συνολικά πρόσωπα, με τις συγκεκριμένες σοβαρές κατηγορίες. Λίγες ημέρες μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι οι 2 από τους 6 κατηγορούμενους, ο Θ. Καράμπελας και ένας συνεργάτης του, ενώ οι άλλοι 4 είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο εργολάβος έχει αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.