Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 19:56

6,8 εκατ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Μάνης 

6,8 εκατ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Μάνης 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης ο ύψους 6.824.321,83 ευρώ προϋπολογισμός του δήμου για το 2018, με τους εκπροσώπους της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Γιαννημάρα και Αλέξη Ρουτζούνη να τον χαρακτηρίζουν “αναξιόπιστο, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και φορομπηχτικό” και να τον καταψηφίζουν.

Στην εισήγησή του, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος, ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας έκανε λόγο για ισοσκελισμένο ως προς τα έσοδα και έξοδα προϋπολογισμό:

“Τα προβλεπόμενα έσοδα ανέρχονται στο ποσό των 6.824.321,83 ευρώ, ενώ ως προς τα έξοδα ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που υπολογίζουμε ότι θα γίνουν και τις οφειλές, τόσο αυτές του 2017, όσο και αυτές των παρελθόντων οικονομικών ετών. Το αποθεματικό κεφάλαιο είναι 92.755, το οποίο χρησιμοποιούμε κατά καιρούς για διάφορες τροποποιήσεις” δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας σημείωσε πως αντί για “μια εισήγηση που θα απευθύνεται στους δημοτικούς συμβούλους και στους δημότες, που θα λέει τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για αυτό τον δήμο, ακούστηκαν ξερά νούμερα”, προσθέτοντας ότι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός είναι, “σε συνδυασμό με το φτωχό τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, τελείως αναξιόπιστος, με καμία αναπτυξιακή προοπτική και φορομπηχτικός”.

Ο σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Αλέξης Ρουτζούνης παρατήρησε -μεταξύ άλλων- ότι “ο προϋπολογισμός είναι τυπικός, φτιαγμένος «στο γόνατο», χωρίς εισηγήσεις για τα σοβαρά θέματα παιδείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, νερού” - προσθέτοντας ότι αντιμετωπίστηκε “με ελαφρότητα” από τη δημοτική αρχή.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Μαραμπέας δήλωσε πως οι παρατηρήσεις της μείζονος μειοψηφίας τον οδηγούν να συμπεράνει ότι “είτε η μείζων αντιπολίτευση δεν διάβασε τον προϋπολογισμό, είτε δεν ξέρει να τον διαβάζει”.