Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 14:28

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Γράφτηκε από την
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

“Σπασμωδική” χαρακτηρίζει, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος την “αντίδραση ορισμένων δημοτικών αρχών άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, να διεκδικήσουν την επέκταση της ρύθμισης για μειωμένο τοπικό τιμολόγιο ρεύματος και για τους δήμους τους”.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει μάλιστα, “πολλά από όσα ακολούθησαν μετά την ψήφιση της ρύθμισης τα περίμενα, δεν ξαφνιάστηκα διόλου”, ενώ προσθέτει παράλληλα: “Απέφυγα να τοποθετηθώ επισήμως όλες αυτές τις ημέρες για αυτές τις εκδηλώσεις απαίτησης. Σήμερα, έχω να πω μόνο το εξής: Ολοι αυτοί, που βιαστικά τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων επί του θέματος, έπρεπε να είχαν μελετήσει την ουσία και την επιχειρηματολογία στην οποία στηρίχθηκε το αίτημα της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας ή, έστω, ας είχαν μπει στον κόπο να συζητήσουν εκ των προτέρων μαζί μου ή να ζητήσουν να τους ενημερώσω. Η αλήθεια είναι μία: Δεν το είχαν πιστέψει, γι’ αυτό και δεν το διεκδίκησαν νωρίτερα. Οσο για αυτούς, ευτυχώς ελάχιστοι, που συνέδεσαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση με ευφάνταστα σενάρια εξελίξεων στα θέματα των απορριμμάτων, έχω να πω μόνο ότι αυτό δείχνει με πόση προχειρότητα προσέγγισαν αυτό το σπουδαίο ζήτημα”.

Καταλήγοντας, ο Δ. Παπαδόπουλος γνωστοποιεί ότι θα εστιάσει το ενδιαφέρον του “τις επόμενες ημέρες να κλείσει με ανάλογη ρύθμιση και η μείωση του τιμολογίου στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Μια ρύθμιση, η οποία μπαίνει στην ουσία του αιτήματος: ότι η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος έρχεται ως (μερική) επανόρθωση της οικονομικής, κυρίως, ζημίας και του οικονομικού και αναπτυξιακού μειονεκτήματος που επιφέρει η επί πολλές δεκαετίες λιγνιτική δραστηριότητα στο λεκανοπέδιο”.


NEWSLETTER