Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 15:49

Αντιδράσεις για εγκατάλειψη παραλιακής χάραξης του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

Προβληματισμό και απογοήτευση εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας από τη διαφαινόμενη μη επιλογή της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις προχθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Δεν επελέγη η παραθαλάσσια χάραξη κι αυτό δεν είναι καλό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος χθες το μεσημέρι, σχολιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον υπουργό “για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος η μελέτη δεν προβλέπει χάραξη κοντά στη θάλασσα. Αυτό είναι μοντέλο του 1800 κι έχει και μεγάλο κόστος απαλλοτριώσεων”, προσθέτοντας ότι “με τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου το έργο απαλλάσσεται από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ”.

Ο Π. Νίκας εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης “δημιουργεί πολλά προβλήματα στην Καλαμάτα”, καθώς πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει πλέον κίνδυνος να μείνει αναξιοποίητη η περιοχή που θα διέσχιζε ο δρόμος, προκαλείται και ένα επίσης σημαντικό ζήτημα κυκλοφοριακής φύσεως, με τα αυτοκίνητα που θα υποχρεώνονται -όπως είπε- να μπαίνουν στην Καλαμάτα μέσα από το Ασπρόχωμα, έναν αναπτυσσόμενο οικισμό.

Αντίθετα, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε ικανοποίηση για την προτεραιότητα που δίνεται στο τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό, τονίζοντας ότι η υλοποίηση του οδικού έργου θα λειτουργήσει ευνοϊκά για τη Μεσσηνία.

Β.Γ.Μ.