Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012 15:32

Γιάννης Γρυπιώτης:«Θα τιμήσουμε το Ετος Βρεττάκου 2012 με επίκεντρο τις Κροκεές»

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Ιωάννης Γρυπιώτης παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των ετεροδημοτών Κροκεατών - ισσών, ανταποκρινόμενος θετικά στη σχετική πρόσκληση.
Κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ευρώτα ανέφερε τα ακόλουθα:
Ηταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας και ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον Καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα.
Μέσα από τα Τοπικά Συμβούλια, προσπαθήσαμε να συνθέσουμε τις Τοπικές Κοινωνίες, που αποτελούν το νεοσύστατο δήμο μας και να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας.
Επιχειρήσαμε, με αποτελεσματικό τρόπο, να επιλύσουμε προβλήματα πρώτης ανάγκης, για όλα τα χωριά.
Δώσαμε προτεραιότητες στις υποδομές, κυρίως του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, της Παιδείας, της Υγείας και των ευπαθών ομάδων.
Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Ευρώτα μπόρεσε και αντεπεξήλθε σε πολλά εμπόδια, διαμορφώνοντας, μέσω των μελετών, κρίσιμα έργα, που σύντομα θα αρχίσουν να δημοπρατούνται.
Ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα, δε, ο Δήμος Ευρώτα θα δώσει στις Κροκεές, όπου κυριαρχούν διαχρονικά βαθιές πολιτιστικές αξίες.
Θα τιμήσουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελ/σου, την Π.Ε. Λακωνίας και τους φορείς του δήμου μας, το έτος ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ 2012, αναδεικνύοντας το έργο του αείμνηστου Ακαδημαϊκού και Ποιητή. Επίκεντρο των εκδηλώσεων: οι Κροκεές και η Πλούμιτσα.
Το καρναβάλι αποτελεί μια διαχρονική αξία για τις Κροκεές και φυσικά, ο Δήμος Ευρώτα στηρίζει ενέργειες, που αναδεικνύουν την ταυτότητα της κάθε Δημοτικής και Τοπικής μας Κοινότητας.
Το έργο της Ύδρευσης, ύψους 756.000 € μαζί με το συνεχιζόμενο έργο δημοπρατείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επίσης, η ανάπλαση και διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας, η μελέτη για την επέκταση του σχεδίου πόλεως, η επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων, οι τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις δρόμων, η αγροτική οδοποιία, καθώς και άλλες επεμβάσεις, θα δώσουν την απαιτούμενη πνοή στις Κροκεές.
Φυσικά, υπάρχουν εξ΄ ίσου σημαντικά έργα στις άλλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Τέλος, αποτρέψαμε την εφαρμογή της μελέτης για την απόθεση απορριμμάτων στην περιοχή «Αρδέλι» των Κροκεών, γιατί όπως αποδείχθηκε, ήταν μια λαθεμένη και καταστροφική επιλογή. Δεσμευθήκαμε, αγωνιστήκαμε και το πετύχαμε. Όμως, δεν ακυρώσαμε την επιλογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, την οποία, μεταξύ των πρώτων δήμων της χώρας, υλοποιούμε κι εμείς σήμερα.
Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε πεπεισμένοι, ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα ανταποκριθούμε στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας.
Το 2012 θα είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για το Δήμο Ευρώτα, παρά την παρατεταμένη, βαθιά κρίση που διέρχεται η χώρα μας.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Ευρώτα