Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 19:02

Σε ρυθμό... γραφειοκρατίας και το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Ενα ακόμα πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει μεθαύριο Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Η γραφειοκρατία, δηλαδή, καλά κρατεί και σε αυτή την περίπτωση.

Προσωρινός μειοδότης για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου -καθώς στις 8 Ιανουαρίου έγινε η αποσφράγιση των ηλεκτρονικών προσφορών-, έχει αναδειχθεί η εταιρεία Vasartis S.A. με έκπτωση 53,33%. Από τις 12 προσφορές που κατατέθηκαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το έργο, από την Οικονομική Επιτροπή απορρίφθηκαν οι 3 με εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού, γιατί δεν κατέθεσαν κάποια δικαιολογητικά.

Το Ανοιχτό Θέατρο, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, θα κατασκευαστεί στο χώρο όπου ήταν το Φυτώριο του δήμου, δίπλα στο Νέδοντα. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, και η προθεσμία για την υλοποίησή του έχει οριστεί στον ένα χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και καθυστερήσεις, το Θέατρο μπορεί να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019.