Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 15:39

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Η οργάνωση και προετοιμασία του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης στην Αρχαία Μεσσήνη, το χρονικό διάστημα από τις 17  μέχρι τις 27 Απριλίου, θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ.

Ειδικότερα, το Σώμα θα συζητήσει την οργάνωση και υποστήριξη των συνολικά 9 θεατρικών ομάδων και των λοιπών συντελεστών του φεστιβάλ, την προετοιμασία του αρχαιολογικού χώρου, την ανάδειξη και προβολή της εκδήλωσης, όπως επίσης και την υλοποίηση των παράλληλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, στο περιθώριο του φεστιβάλ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 9 σχήματα, δύο από το εξωτερικό και 7 από την Ελλάδα. Ειδικότερα, οι δύο συμμετοχές από το εξωτερικό προέρχονται, αφ’ ενός από τη Μεγάλη Βρετανία με τη θεατρική ομάδα της RADA (Royal Academy of Dramatic Art), την οποία αποτελούν 17 άτομα και αφ’ ετέρου από την Ισπανία με την ομάδα θεάτρου από το Colegio Inmaculada Jesuitas de Alicante (Ιησουιτικό Κολέγιο της Αμώμου, στο Αλικάντε) που αποτελείται από 22 άτομα.

Οι υπόλοιπες συμμετοχές περιλαμβάνουν τις ομάδες, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (11 άτομα), του Γυμνασίου Καλλιθέας Θεσσαλονίκης (28 άτομα), του Γυμνασίου Γαζίου Ηρακλείου (22 άτομα), του Γυμνασίου - Λυκείου Βροντάδου Χίου (23 άτομα), του 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κέρκυρας (23 άτομα), του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα (22 άτομα) και του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης θα απασχοληθεί επίσης με την υποβολή πρότασης, εκ μέρους του δήμου, για την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” της προμήθειας μηχανημάτων έργων ή άλλου εξοπλισμού για τον δήμο.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, τέλος, θα συζητηθούν, η μείωση του δημοτικού τέλους και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, καθώς και η εκτέλεση από εργολάβο του εξωραϊσμού και της αποψίλωσης των χόρτων στα νεκροταφεία του δήμου “λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης από το Δήμο Μεσσήνης με δικά του μέσα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον τίτλο του θέματος.

Β.Γ.Μ.