Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 08:44

Καλαμάτα: Δέσμευση Βερναρδάκη για παραχώρηση 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Δέσμευση Βερναρδάκη για παραχώρηση 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία

 

 

Τα 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία παραχωρούνται στο Δήμο Καλαμάτας.

Τη δέσμευση αυτή έδωσε χθες στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος παρατηρεί πως “δόθηκε η τελική και οριστική λύση για τα 49 στρέμματα. Κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, ο συγκεκριμένος χώρος περνά κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος για πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις από το δήμο, για τους κατοίκους αλλά και τους φιλοξενούμενους της πόλης”. Οπως επισημαίνεται, γι’ αυτό το σκοπό αμέσως μετά τις 25 Μαΐου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, αναφορικά με την παραχώρηση του χώρου στο δήμο κατά χρήση και, μάλιστα, δωρεάν. Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Βερναρδάκης έκανε και τις αναγκαίες συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Π. Νίκας ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Επικρατείας και συμπατριώτη μας κ. Βερναρδάκη, “γιατί έδωσε οριστική λύση σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την πόλη της Καλαμάτας, για το οποίο αγωνίστηκα πάνω από μία δεκαετία και για την προώθησή του έχω ανέβει δεκάδες φορές στην Αθήνα”. Και σημείωσε ότι “οι κάτοικοι της Δυτικής Παραλίας αλλά και όλης της Καλαμάτας, όπως και οι επισκέπτες μπορούν πλέον να έχουν ένα χώρο, που με την κατάλληλη διαμόρφωση από το Δήμο Καλαμάτας θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο υπουργός Επικρατείας, ευτυχώς, έλυσε τον γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας”.


NEWSLETTER