Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 15:56

Εγκρίθηκε η προκήρυξη για το 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ - Αρχαία Μεσσήνη 2019

Γράφτηκε από τον

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, η προκήρυξη από τον δήμο του 8ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη 2019.

Οπως σημείωσε στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, το επόμενο φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 18 Απριλίου 2019 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο αρχαίο θέατρο. Η διοργάνωση απευθύνεται αφ' ενός σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφ' ετέρου σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης -ειδικότερα στις νεανικές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες πανεπιστημίων, κολεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας αλλά και χωρών του εξωτερικού. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι “η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά”.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Η οριστική επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος θα πρέπει να γίνει με νέα αίτηση των ομάδων προς τον Δήμο Μεσσήνης, η οποία θα πρέπει να έχει παραληφθεί μέχρι και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019. Θα ακολουθήσει η επιλογή από την Επιτροπή Επιλογής Θεατρικών Εργων, που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης και η οποία θα απαρτίζεται από ανθρώπους του θεατρικού και του εκπαιδευτικού χώρου. Οι θεατρικές ομάδες, που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους από 18 μέχρι και 22 Ιανουαρίου 2019.

Ας σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με την προχθεσινή ομόφωνη απόφασή του, αποδέχθηκε την πρόταση που έκανε στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Γ. Παναγοπούλου να θεσμοθετηθεί εφεξής η συμμετοχή, τιμής ένεκεν, της θεατρικής ομάδας του ΓΕΛ Μεσσήνης και του φιλολόγου Νίκου Φουσιάνη στο πρόγραμμα και στη διοργάνωση του φεστιβάλ, ως δείγμα αναγνώρισης της συμβολής του σχολείου και του εκπαιδευτικού στη δημιουργία αυτής της κορυφαίας για τον Δήμο Μεσσήνης πολιτιστικής διοργάνωσης.

Β.Γ.Μ.