Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 16:45

Συνέλευση στην Απιδιά για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Γράφτηκε από την




Την Τρίτη 7-2-2012 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων, μετά από πρόσκληση της Τ.Κ. Απιδιάς, με θέμα ΄΄ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΠΙΔΕΑΣ’’.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά την έντονη έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα την επίταση των συναισθημάτων φόβου και ανασφάλειας των κατοίκων.
Μετά τη διαλογική συζήτηση και την αναφορά των πολιτών σε γεγονότα ληστειών, ελήφθησαν αποφάσεις με στόχο την ενεργοποίηση του Δήμου Ευρώτα, των βουλευτών και ιδιαίτερα του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη.
Οι προτάσεις/ εκκλήσεις της Τοπικής Κοινότητας και των πολιτών, εστιάζονται στα εξής:
•    Ο Δήμος Ευρώτα να συμπαρασταθεί στους πολίτες της Απιδιάς και της ευρύτερης περιοχής και να συμπαραταχθεί μ΄αυτούς, ενεργοποιώντας διαδικασίες για τη συστηματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.
•    Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Υπουργός κος Παπουτσής να κατανοήσει το ρόλο του, θωρακίζοντας κυρίως τις απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Απιδιά.
•    Τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής να συντονίσουν τις ενέργειές τους, ώστε να γίνεται, με τις υπάρχουσες δυνάμεις, συστηματικότερη αστυνόμευση.
•    Ενεργοποίηση των ΚΥΑ που αφορούν στην απέλαση εγκληματικών προσώπων, που έχουν κατ’ εξακολούθηση απασχολήσει την περιοχή μας.
•    Οι σύλλογοι και οι φορείς θα προσλάβουν σεκιούριτι με στόχο την αστυνόμευση της περιοχής σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα.
•    Καλούν όλους τους συμπολίτες, παρά την οικονομική κρίση, να θωρακίσουν τις οικίες τους με τεχνολογικό εξοπλισμό και με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, ώστε να προφυλαχθούν.
Τέλος εξέφρασαν τη θέληση και την απόφαση τους να περιφρουρήσουν τον τόπο τους και να μην επιτρέψουν να μετατραπεί η Απιδιά σε κρανίου τόπο.
Θα κατανοήσουν οι επίδοξοι παραβάτες του νόμου, ότι η Ασφάλεια και η νομιμότητα θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας.

Τοπικό Συμβούλιο Απιδέας


NEWSLETTER