Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 20:50

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αλλά και να κοπάσουν οι «φαγωμάρες» μεταξύ δημοτικών συμβούλων γύρω από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, έγινε στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα στο γραφείο του.

Τον τελευταίο καιρό η ΔΕΥΑΤ φαίνεται να έχει γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων και υπάρχουν διάφορες παραφωνίες που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν, ενώ ήδη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα.

Στόχος ήταν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ωστόσο μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ Σωτήρης Μπακούρος με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Γιώργο Γκόνη. Παρενέβησαν όμως οι ψυχραιμότεροι -ακόμη και ο δήμαρχος- προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και αφού δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις η ένταση έληξε και έτσι η συνεδρίαση που ακολούθησε έγινε σε ήρεμο κλίμα.

Αυτό που τονίστηκε και έγινε αποδεκτό από όλους είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΥΑΤ και των υπηρεσιών του δήμου και ειδικά της Τεχνικής Υπηρεσίας, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες. Σε αυτό το πλαίσιο συμφώνησαν όλοι και μένει να φανεί στην πορεία κατά πόσο θα εφαρμοστεί, ώστε να υπάρξει ομαλοποίηση στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ.

Εκτός από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου στη συνεδρίαση είχε κληθεί και συμμετείχε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κατσούλας.

Κ.Μπ.