Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 10:32

25 προσλήψεις διμηνιτών για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

25 προσλήψεις διμηνιτών για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

Την πρόσληψη προσωπικού, 25 συνολικά ατόμων, για 2 μήνες στην υπηρεσία καθαριότητας, ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά πλειοψηφία, για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών μέσα στο καλοκαίρι.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μη συνεχίσουν την εργασία τους 41 συμβασιούχοι, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση των ασφαλιστικών τους μέτρων.

Υπέρ της πρόσληψης των 25 εργαζομένων (15 εργατών, 7 οδηγών και 3 χειριστών), για 2 μήνες, ψήφισαν η πλειοψηφία, η μείζων μειοψηφία και η παράταξη Αντωνόπουλου, παρά τις αντιρρήσεις του επικεφαλής της. Λευκό ψήφισαν η “Λαϊκή Συσπείρωση”, ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, ο Γιώργος Δημητρούλιας και ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Αλούπης.

Ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξήγησε ότι “ζητάμε αυτούς που μας λείπουν από τους προσωρινούς πίνακες και θα καλυφθούν με τους οριστικούς”.

Ο αρμόδιος για τα διοικητικά αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα των οριστικών πινάκων θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μήνες.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για “σοβαρό πολιτικό ζήτημα”, είπε ότι “δεν πρέπει να γίνονται ανανεώσεις” και επικρίνοντας την κυβέρνηση, ανέφερε: "Εχουμε ανθρώπους που ήταν 3 χρόνια στη δουλειά, που τους δόθηκαν υποσχέσεις και βρίσκονται στο δρόμο. Το σωστό είναι ΑΣΕΠ”. Δήλωσε αμέριστη συμπάθεια για τους συμβασιούχους που "έφαγαν σκόνη και βρόμα και απέκτησαν εμπειρία", αλλά ζήτησε “ο νόμος Πεπονή και αυτά που λέει το Σύνταγμα να εφαρμοστούν”. Εκτίμησε ότι τώρα “δεν υπάρχει άλλη λύση από το δίμηνο”, και ενημέρωσε πως το προσωπικό της καθαριότητας δεν θα πάρει άδεια μέσα στη ζέστη το καλοκαίρι, εκφράζοντας το σεβασμό του σε αυτούς τους εργαζόμενους.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, αφού είπε ότι “είναι άσχημο για τους ανθρώπους αυτούς που απολύονται”, τάχθηκε υπέρ της μόνιμης εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου”. Διαφώνησε με τα 2μηνα, αλλά λόγω του επείγοντος χαρακτήρα ψήφισε θετικά.

Ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος ζήτησε να ειπωθεί “ποια πολιτική ευθύνεται για το αδιέξοδο” και παρατήρησε πως δε γίνεται “να λέμε ευλογία τα μνημόνια και μετά να εκφράζουμε τη συμπάθειά μας και  να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο”.

Επέρριψε την ευθύνη στη δημοτική αρχή και ζήτησε “δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μόνιμη σταθερή εργασία”.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=djm1MHfw1Ok}