Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 13:20

Νέα βρεφικά τμήματα σε παιδικούς της Καλαμάτας 

Νέα βρεφικά τμήματα σε παιδικούς της Καλαμάτας 

Βρεφικά τμήματα σε δύο Παιδικούς Σταθμούς, τον 3ο και τον 5ο, πρόκειται να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας. Xθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου ενέκρινε τη μελέτη για τις οικοδομικές εργασίες, που θα πρέπει να γίνουν γι’ αυτό το σκοπό, στους δύο παιδικούς.

Η παρέμβαση προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, συνίσταται στη διαμόρφωση (μετατροπή) των δύο σταθμών, από αμιγώς παιδικούς σε βρεφονηπιακούς, με την κατάργηση ενός εκ των λειτουργούντων παιδικών τμημάτων και την ίδρυση βρεφικών τμημάτων, που θα λειτουργήσουν από το φετινό Σεπτέμβριο.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών πηγάζει από το γεγονός ότι, σύμφωνα με νέο νόμο σχετικά με την υποχρεωτική διετή φοίτηση των νηπίων σε νηπιαγωγεία θα μειωθεί ο αριθμός των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς. Ετσι είναι δυνατό να λειτουργήσουν από φέτος και βρεφικά τμήματα σε συγκεκριμένους παιδικούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία των νέων βρεφικών τμημάτων και την υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή του δήμου σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, μέσω ΕΕΤΑΑ.