Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 09:23

Το κυβερνητικό στρατόπεδο αναζητά άλλο... αρχηγό: Βελούδινο διαζύγιο Μάκαρη και ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Μόνος του, με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να κατέβει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία κάνουν λόγο για βελούδινο διαζύγιο και στήριξη σε άλλον υποψήφιο δήμαρχο, με δυναμική που μπορεί να οδηγήσει στη νίκη, στην περίπτωση μάλιστα που ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κλείσει τον κύκλο του στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Την αυτόνομη κάθοδό του την επισημαίνει ο ίδιος ο κ. Μάκαρης με έμμεση αναφορά σε σχετικό άρθρο του (σελ. ), με επαφές του για την προσέλκυση υποψηφίων συμβούλων για το συνδυασμό του, και την επιβεβαιώνουν συνεργάτες του.

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν τις περιπτώσεις ενδεχόμενης καθόδου του Κώστα Μαργέλη και του Βασίλη Κοσμόπουλου, ενώ εναλλακτικά στα υπ' όψιν υπάρχει και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Σταματόπουλος. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι το ξεκαθάρισμα και η απόσυρση της στήριξης στο Μαν. Μάκαρη, καθώς φαίνεται να υπάρχουν κάποιοι υποστηρικτές του μεταξύ των τοπικών στελεχών.

Το επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξει σύσκεψη τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μετέχουν οι Μεσσήνιοι υπουργοί και βουλευτές.

Γ.Σ.