Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 17:51

Εργο επισκευών σε σχολικά κτήρια της Καλαμάτας

Εργο επισκευών σε σχολικά κτήρια της Καλαμάτας

Εργο επισκευών σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια για το 2018, προϋπολογισμού 176.948,60 ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε χθες ως οριστικό ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου την εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ με έκπτωση 52,56%.

Με το έργο αυτό προβλέπονται παρεμβάσεις: Σε όλα τα προκάτ παλιά νηπιαγωγεία και στο 12ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας. Στα 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, στα Δημοτικά Σπερχογείας, Αριος, Πλατέος και Αρφαρών. Και στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Από τους εκπροσώπους των μειοψηφιών ασκήθηκε κριτική για τα λίγα χρήματα που δίνονται για τα σχολεία, κυρίως από την κεντρική εξουσία, αλλά και από το δήμο, ενώ ζητήθηκε να γίνεται ιεράρχηση των αναγκών με τη συμμετοχή και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι ο δήμος βάζει αρκετά χρήματα και από δικούς του πόρους για τη συντήρηση των σχολείων και συμφώνησε πως η Πολιτεία πρέπει να διαθέτει περισσότερα χρήματα για τις σχολικές υποδομές.