Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 10:36

Καλαμάτα: Παραδόθηκε η νέα πλατεία Αθηνών και Μπουλούκου 

Καλαμάτα: Παραδόθηκε η νέα πλατεία Αθηνών και Μπουλούκου 

Παραδόθηκε χθες η νέα μικρή πλατεία στη συμβολή των οδών Αθηνών και Μπουλούκου και ξεκίνησε η λειτουργία της στάσης των λεωφορείων στην Αθηνών, στην εσοχή που δημιουργήθηκε.

Με τη στάση διευκολύνεται η κυκλοφορία και τα αυτοκίνητα που κινούνται στην έξοδο της Αθηνών μπορούν να περνούν δίπλα από τα λεωφορεία που έχουν σταματήσει.

“Το μικρό αυτό έργο λύνει ένα πρόβλημα στη στάση και στάθμευση των λεωφορείων, διευκολύνει τους επιβάτες”, είπε ο δήμαρχος Π. Νίκας και παρατήρησε πως “αναβαθμίζει αισθητικά μια περιοχή. Αποδείχθηκε ότι ένα μικρό έργο, αν μελετηθεί σωστά, αναβαθμίζει μια περιοχή”.

Για το αν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από την Μπουλούκου, θα μπορούν να στρίβουν αριστερά προς την Αθηνών και την Κλαδά, μας ενημέρωσε ότι “μελετιέται κυκλοφοριακά για να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Αν δεν μπορεί να γίνει, θα στρίβουν 100 μέτρα πιο πριν στην Μπουλούκου και μέσω της Αθηνών θα στρίβουν αριστερά για την Κλαδά”.

Ο δήμαρχος σχολίασε ότι “πεζοδρόμια και πλατείες στριμώχνουν το αυτοκίνητο, αλλά αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας”.

Με την ευκαιρία ανέφερε ότι ο νέος ποδηλατόδρομος από και προς τη μαρίνα είναι έτοιμος να παραδοθεί και πρόσθεσε: “Σύντομα θα γίνει και η σύνδεση των δύο ποδηλατόδρομων. Με την εμπειρία που αποκτούμε, κάνουμε όλο και καλύτερους ποδηλατόδρομους. Τα έργα των ποδηλατόδρομων θα συνεχιστούν, γιατί συνδέονται με την ελκυστικότητα της Καλαμάτας”.

Γ.Σ.