Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 07:43

Προτάσεις ΔΕΥΑΚ 3,2 εκατ. για έργα αποχέτευσης

Προτάσεις ΔΕΥΑΚ 3,2 εκατ. για έργα αποχέτευσης

Πρόταση για ένταξη έργων αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, στο πρόγραμμα   “Φιλόδημος”, υπέβαλε η ΔΕΥΑ Καλαμάτας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για την πρόταση αυτή ενημέρωσε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος, ενώ έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων και δράσεων επί ημερών διοίκησής του και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της επιχείρησης, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ειδικότερα, ο κ. Βεργόπουλος ενημέρωσε ότι η πρόταση αφορά νέα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στη Θουρία, τα Λέικα και σε περιοχές της Καλαμάτας, καθώς και το βιολογικό καθαρισμό, το μίνι κόμπακτ στην Ανω Βέργα.

Παρουσιάζοντας έναν απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, υπό την προεδρία του, αναφέρθηκε: Στις ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και στις μειώσεις τιμών για τα νέα υδρόμετρα. Στην αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών με την ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης e bill και στην αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων. Στις συμβάσεις για τη μεταφορά της λυματολάσπης που ξεκινάει και στην επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ για τη διαχείριση της λυματολάσπης. Στα τρία σημαντικά έργα ομβρίων (2 από τη Θουρία έως το Ασπρόχωμα και αυτό από Παναγίτσα έως Νέδοντα) συνολικού προϋπολογιαμού 8,5 εκ. ευρώ.

Το έργο τηλεμετρίας με 2 εκ. ευρώ και το έργο ομβρίων στο νησάκι με 750.00 ευρώ. Στο δίκτυο υδροδότησης στην περιοχή του σκουπιδότοπου που βρίσκεται σε εξέλιξη και στα έργα ύδρευσης σε Αγιο Φανούριο και Μενινά που πρόκειται να ξεκινήσουν. Στην πρόταση για έργα ύδρευσης 3,5 εκ. ευρώ στο “Φιλόδημο”, που περιλαμβάνει νέο αγωγό από το Πήδημα στ’ Αρφαρά και αντικατάσταση δικτύων σε περιοχές της Καλαμάτας και στα Λέικα. Στο έργο αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης σε Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ασπρόχωμα και Σπερχογεία, που υλοποιείται με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ. Στην αντικατάσταση των υδρομέτρων με νέας τεχνολογίας, στην πρόταση για το νέο αγωγό μεταφοράς νερού του Συνδέσμου από το Πήδημα με11 εκ. ευρώ και τη μεταστέγαση της ΔΕΥΑΚ στο νέο Δημαρχείο. Στην απόκτηση ISO 14001, 5001, 9001 για τη λειτουργία της επιχείρησης και στην πανευρωπαϊκή πιστοποίηση κατά ISO 27025 που αναμένεται.

“Υπάρχει περιθώριο και δύναμη για περισσότερα ακόμα” παρατήρησε, κλείνοντας ο Δ. Βεργόπουλος.

Στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνέντευξη παραβρέθηκε και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης και τυπικά έγινε η παράδοση - παραλαβή της διοίκησης.

Γ.Σ.