Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 18:51

Δήμος Καλαμάτας: Αθλητικά έργα από τη δόση του δανείου

Γράφτηκε από τον

Tην επόμενη δόση, την τρίτη, του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προγραμματίζει να πάρει ο Δήμος Καλαμάτας για να υλοποιήσει έργα αθλητικά και πολιτισμού.

Τη σύναψη της συμφωνίας για τη δόση αυτή, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ, αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση.

Τα έργα που έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία στις 26 Ιουλίου και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν, είναι:

1) Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο “Παλιάμπελα” και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 2) Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα (Απόλλωνα και Ασπροχώματος), προϋπολογισμού 470.000 ευρώ. 3) Ολοκλήρωση γηπέδου Θουρίας και βελτίωση οδού πρόσβασης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 4) Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. 5) Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Με το έργο αυτό θα γίνει και η επισκευή και ανάδειξη του σκελετού του διώροφου νεοκλασικού κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στην Κεντρική Σκηνή.

Γ.Σ.