Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 09:15

Ακαρπη προσπάθεια για διάδοχο του Νίκα - Νέο καθοριστικό ραντεβού τη Δευτέρα

Ακαρπη προσπάθεια για διάδοχο του Νίκα - Νέο καθοριστικό ραντεβού τη Δευτέρα

 

Δεν βγήκε λευκός καπνός, δεν έβγαλε υποψήφιο δήμαρχο, ούτε καν τη διαδικασία που θα εφαρμοστεί για την επιλογή του η συνάντηση της ομάδας Νίκα, της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας στην ταβέρνα “Βατουριώνα”.

Η νέα καθοριστική συνάντηση προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 26 του μήνα, όπου πρόκειται να αποφασιστεί η διαδικασία που θα εφαρμοστεί για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου, τον οποίο θα υποστηρίξει η ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη συνάντηση παρέστησαν γύρω στα 20 άτομα -απουσίαζαν 4 σύμβουλοι, δικαιολογημένα οι Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Αναστασία Μπελογιάννη και Τάκης Βασιλόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Καρβέλης, που το τελευταίο διάστημα απέχει, καθώς φυσικά και η Μαρία Οικονομάκου, η οποία έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά της ως επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα, Ξεκινάμε”. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η κ. Οικονομάκου είχε συναντηθεί νωρίτερα τη Δευτέρα με συναδέλφους της - μέλη της πλειοψηφίας, επιμένοντας στην απόφασή της να διεκδικήσει το δήμο.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και υπό προϋποθέσεις η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης. Στη συζήτηση που έγινε, καταγράφηκαν δύο απόψεις σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου δημάρχου. Η μία θέλει την επιλογή του από τους 24 δημοτικούς συμβούλους και η άλλη από διευρυμένο εκλογικό σώμα, είτε απ’ όλους τους υποψηφίους συμβούλους (δημοτικούς και τοπικούς) της παράταξης Νίκα στις εκλογές του 2014, είτε με δημοσκόπηση.

Από τις τοποθετήσεις που έγιναν και παρά τις εκκλήσεις για ενότητα, για να διεκδικηθεί ο δήμος με προοπτικές νίκης, συμπεραίνεται ότι δεν είναι βέβαιο πως η ομάδα Νίκα θα παραμείνει ενωμένη και ότι όλοι θα κατέβουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι με τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλεγεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το χώρο της Ν.Δ. υποψηφιότητα δημάρχου Καλαμάτας έχει ανακοινώσει και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, που αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Rex” σχετικά με την υποψηφιότητά της για το Δήμο Καλαμάτας.

Γ.Σ.