Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 20:26

7.658.341,26 ευρώ ο προϋπολογισμός στη Δυτική Μάνη

7.658.341,26 ευρώ ο προϋπολογισμός στη Δυτική Μάνη

Τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2019, ο οποίος ανέρχεται σε 7.658.341,26 ευρώ ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ο προϋπολογισμός, όπως γνωστοποίησε στην εισήγησή του προς το Σώμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας, είναι ισοσκελισμένος ως προς τα εκτιμώμενα έσοδα και έξοδα, όπως επίσης “πραγματικός και υλοποιήσιμος, τουλάχιστον κατά 80%”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο “ο προϋπολογισμός του 2019 έχει συνταχθεί με βάση τα οικονομικά στοιχεία μέχρι το τέλος του περασμένου Ιουλίου, αλλά μόλις κλείσει το έτος θα έχουμε όλα τα στοιχεία, θα γίνει τροποποίηση και θα οριστικοποιηθεί”.

Παράλληλα επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν ακόμα να αναφερθούν στοιχεία ως προς την υλοποίηση του προϋπολογισμού “διότι δεν έχει κλείσει το έτος, μπορούμε όμως να αναφέρουμε μόνο ότι έχει βεβαιωθεί ως προς τα έσοδα και τα έξοδα. Εχουν βεβαιωθεί έσοδα 5.642.762,26 ευρώ, το χρηματικό υπόλοιπο είναι 2.015.579 ευρώ και το σύνολο των εσόδων είναι 7.658.341,26 ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων είναι στο ποσό των 7.658.341,26 ευρώ” γνωστοποίησε ο Γ. Μαραμπέας, παρατηρώντας ότι “όλα αυτά θα αλλάξουν στο τέλος του χρόνου που θα έχουμε τα πραγματικά στοιχεία του προϋπολογισμού και πιστεύω ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερος ως προς τα έσοδα και έξοδα”.

Αντίθετη άποψη εξέφρασαν από τη μειοψηφία οι Δημήτρης Γιαννημάρας και Αλέξης Ρουτζούνης, οι οποίοι καταψήφισαν επικρίνοντας τη δημοτική αρχή στις τοποθετήσεις τους.

Ο πρώτος δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι η δημοτική αρχή παρουσίασε έναν προϋπολογισμό “της μιζέριας, χωρίς καμία αναπτυξιακή πολιτική και αναξιόπιστο”, ενώ ο δεύτερος εκτίμησε ότι είναι ένας “προϋπολογισμός φτώχειας, τυπικός και εκτός πραγματικότητας, δεν είναι ρεαλιστικός και δεν υπάρχουν βασικές στρατηγικές ανάπτυξης και προοπτικής για

την περιοχή, όπως βιολογικός καθαρισμός, αναζήτηση πόσιμου νερού”.

Απαντώντας ο δήμαρχος απέρριψε τις αιτιάσεις των δύο συμβούλων -“φαίνεται ότι δεν διαβάσατε τον προϋπολογισμό διότι αυτά που λέτε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι πραγματικός, μαζεμένος και υλοποιήσιμος κατά 80%, όπως ήταν και οι προηγούμενοι των τελευταίων τεσσάρων ετών που είμαστε δημοτική αρχή, ενώ οι δικοί σας προϋπολογισμοί ήταν υλοποιήσιμοι μέχρι 15 με 20%” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαραμπέας.