Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 17:32

Μεσσηνία: Σε έξαρση οι μεταδημοτεύσεις ενόψει εκλογών

Μεσσηνία: Σε έξαρση οι μεταδημοτεύσεις ενόψει εκλογών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των μεταδημοτεύσεων, ενόψει της αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Στο Δήμο Καλαμάτας, στις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω των συγκεκριμένων εκλογών, η κίνηση και η παρουσία κόσμου έχει αυξηθεί σημαντικά την περίοδο αυτή και δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες 2 - 3 χρονιές.

Οσοι μεταδημοτεύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου είναι σίγουρο πως θα ψηφίσουν στον καινούργιο τόπο, σ’ αυτόν που θα είναι πλέον δημότες, τον ερχόμενο Μάιο. Πιθανότατα στο νέο δήμο τους να ψηφίσουν και όσοι μεταδημοτεύσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2019. Οσοι μεταδημοτεύσουν από 1η Μαρτίου και μετά δεν θα προλάβουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο νέο δήμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, κάθε δίμηνο γίνεται αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων και ο κάθε δήμος στέλνει στο υπουργείο Εσωτερικών τις αλλαγές στο εκλογικό σώμα, που περιλαμβάνουν νέους ψηφοφόρους, μεταδημοτεύσεις, θανάτους κ.λπ.

Μεταδημότευση μπορεί να γίνει για ένα άτομο μέχρι και ολόκληρη την οικογένεια. Για να μεταδημοτεύσει κάποιος πρέπει να κατοικεί στο νέο δήμο τα τελευταία 2 χρόνια, να είναι σε αυτόν η μόνιμη, η κύρια κατοικία του και αυτό να μπορεί να το αποδείξει με το Ε1 της φορολογικής του δήλωσης. Ακόμα, μεταδημότευση μπορεί να γίνει και λόγω καταγωγής, όταν η αρχική εγγραφή του πατέρα και της μητέρας του ήταν στο δήμο, στον οποίο ζητεί να μεταδημοτεύσει.

Γ.Σ.