Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 07:49

Η “Καλαμάτα του αύριο” στόχος του Νίκου Αλεξανδρόπουλου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα του αύριο” είναι το όνομα του συνδυασμού ο επικεφαλής του οποίου, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, ανακοίνωσε χθες υποψηφιότητα δημάρχου στον Δήμο Καλαμάτας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου χρόνου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι “προτεραιότητά μας αποτελεί ο άνθρωπος και όχι η βιτρίνα, χρειαζόμαστε τεχνοκράτες, όχι ρήτορες”.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ν. Αλεξανδρόπουλου έγινε χθες το απόγευμα στο “Πανελλήνιον”, στην Παραλία της Καλαμάτας, “όχι μόνο για ιδεολογικούς λόγους, αλλά και για ουσιαστικούς, καθώς η Παραλία διαχρονικά δεν έχει τύχει της προσοχής καμίας δημοτικής αρχής· βλέπουν μόνο τη Ναυαρίνου, αλλά είναι μια ολόκληρη περιοχή” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εμφαση στην τοποθέτησή του ο Ν. Αλεξανδρόπουλος έδωσε στην ισοκατανομή, όπως είπε, των κονδυλίων και των έργων για όλες τις περιοχές του δήμου, τόσο στην Καλαμάτα και τις διάφορες περιοχές της, όσο και στα χωριά, ενώ τόνισε παράλληλα ότι “ο δήμαρχος δεν θα πρέπει να είναι πολιτικό ον, δεν πρέπει να αρκείται σε μια ευγενική επαιτεία, αλλά να δίνει την ταυτότητα και το στίγμα μιας ανοιχτής κοινωνίας και να εκφράζει την κοινωνική συνοχή”.

Μάλιστα, απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει, αλλά και ούτε επιθυμεί στήριξη από κάποιον πολιτικό οργανισμό - “είμαστε ελεύθεροι, οι στηρίξεις εγκυμονούν κινδύνους” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εργασία, η συνέπεια και η γνώση του αντικειμένου αποτελεί το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τον συνδυασμό μας” συνέχισε ο Ν. Αλεξανδρόπουλος, παρουσιάζοντας συνοπτικά τις 7 βασικές θέσεις του προγράμματός του, οι οποίες είναι: “α) επαναπροσδιορισμός της οικονομικής στρατηγικής και επανακατανομή των δημοτικών τελών, β) βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα, γ) λύσεις στο κυκλοφοριακό και ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης με περαιτέρω δημιουργία ποδηλατόδρομων, δ) δημιουργία μεγάλου αθλητικού κέντρου για την προσέλκυση διεθνούς επιπέδου αθλητών, ε) δημοτική αποκέντρωση, στ) αναζήτηση χώρου και εξέταση της δυνατότητας μεταφοράς του νεκροταφείου και ζ) επανενεργοποίηση στον δήμο της λειτουργίας αναπτυξιακού καταστήματος για την αναζήτηση προγραμμάτων και πόρων από την Ευρωπαϊκή Ενωση”.

Καταλήγοντας, ο Ν. Αλεξανδρόπουλος εκτίμησε ότι ενώ η απλή αναλογική εφαρμόζεται ορθολογικά στην πρώτη κατανομή, η εφαρμογή της στην δεύτερη κατανομή γίνεται “ανορθόδοξα”, όπως είπε - εκτιμώντας πάντως ότι αυτό “δεν έγινε επίτηδες, αλλά ίσως εκ παραδρομής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν θα πάμε σπίτι μας” δήλωσε.

Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείει μετεκλογικές συνεργασίες: “Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό το ενδεχόμενο, όταν δεν διαπιστώνουμε ιδιοτέλεια” σημείωσε.

Β.Γ.Μ.