Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 09:08

300.000 ευρώ για τη μεταφορά σκουπιδιών θα πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας για Απρίλιο και Μάιο

Γράφτηκε από τον
300.000 ευρώ για τη μεταφορά σκουπιδιών θα πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας για Απρίλιο και Μάιο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες από την Οικονομική Επιτροπή η νέα δίμηνη σύμβαση -προϋπολογισμού 300.000 ευρώ- για τη μεταφόρτωση και μεταφορά των σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας στο διάστημα Απριλίου και Μαΐου.
Την εισήγηση υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ με λευκό εκφράστηκαν οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας και Δημήτρης Φαββατάς και της ελάσσονος Νίκος Φωτέας.
«Είναι πάγια η θέση μας ότι η δημοτική αρχή αντί να επιλύσει το πρόβλημα το περιέπλεξε, με συνέπεια να ζημιώνεται ο δήμος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Μπρεδήμας.
Από την πλευρά του ο Ν. Φωτέας τόνισε ότι «το υφιστάμενο καθεστώς αβεβαιότητας επιβαρύνει το δήμο, όχι όμως με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αλλά της Περιφέρειας».
Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Κοκκωνία Γιαννοπούλου, εισηγούμενη το θέμα, επισήμανε ότι «λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στη λειτουργία της RAM Europe είναι σκόπιμο να προβούμε στην εκ νέου ανάθεση της μεταφόρτωσης και μεταφοράς των σκουπιδιών, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι είτε να αποκατασταθεί η λειτουργία της RAM, είτε να τελεσφορήσει νέος διεθνής διαγωνισμός της επεξεργασίας των απορριμμάτων».
Οπως δε γνωστοποίησε, ο διαγωνισμός του δήμου για την κομποστοποίηση θα διενεργηθεί στις 19 Απριλίου.


NEWSLETTER