Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 12:16

Καλαμάτα: Μία ακόμα δημοπρασία για “Αχίλλειον”

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Μία ακόμα δημοπρασία για “Αχίλλειον”

 

Μια ακόμα δημοπρασία, τη 2η με βελτιωμένους όρους, πραγματοποιεί μεθαύριο Δευτέρα ο Δήμος Καλαμάτας για το διατηρητέο παλιό ξενοδοχείο “Αχίλλειον”, και συγκεκριμένα για την εκμίσθωσή του με σκοπό την πλήρη επισκευή - ανακαίνιση και την αξιοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την εκμίσθωση έχει εκφράσει ενδιαφέρον μεγάλη ελληνική εταιρεία ενδυμάτων, με καταστήματα κυρίως στην Αθήνα, και μένει να φανεί αν αυτό το ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί και στην πράξη.

Η πρώτη δημοπρασία με τους βελτιωμένους όρους, στις 5 Δεκεμβρίου, είχε αποβεί άγονη. Σύμφωνα με τους όρους και της μεθαυριανής δημοπρασίας, ο επενδυτής που θα νοικιάσει το “Αχίλλειον” θα μπορεί να αξιοποιήσει όλο το κτήριο μόνο για εμπορική χρήση - ενώ στις αρχικές δημοπρασίες ήταν υποχρεωτική η τουριστική του χρήση μαζί με την εμπορική.

Η δημοπρασία και τώρα θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί τη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι στο νέο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στον 2ο όροφο.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση του ακινήτου έχει οριστεί το ποσό των 28.800 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 2.400 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 3% της αντικειμενικής αξίας του κτίσματος. Η διάρκεια της μίσθωσης καθορίζεται για όλες τις συμβατές με το ΓΠΣ χρήσεις στα 25 χρόνια.


NEWSLETTER