Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 10:09

Γκρίνιες για την παρέμβαση στους δρόμους του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Γκρίνιες για την παρέμβαση στους δρόμους του Δήμου Μεσσήνης

 

Στην “προχειροδουλειά” της δημοτικής αρχής Μεσσήνης ως προς τις παρεμβάσεις της στην αγροτική οδοποιία και στην ανυπαρξία τεχνικών έργων απέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας -και υποψήφιος δήμαρχος- Γιώργος Αθανασόπουλος τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο οδικό δίκτυο του δήμου από την κακοκαιρία.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της μειοψηφίας Νίκος Φύκιρης κάλεσε τη δημοτική αρχή να παρέμβει άμεσα στις πληγείσες περιοχές, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το “πολύ σοβαρό”, όπως είπε, πρόβλημα καθιζήσεων στον δρόμο στο Κακόρεμα των Χράνων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές αν δεν σπεύσει η δημοτική αρχή να αποκαταστήσει -ή έστω να σημάνει- το πρόβλημα. “Πράγματι ήταν ακραία τα καιρικά φαινόμενα, όμως μας έπιασαν όλους στον ύπνο, πιαστήκαμε αδιάβαστοι” σημείωσε ο Ν. Φύκιρης, εκφράζοντας στη συνέχεια κριτική για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία στον Αγιο Ανδρέα, την περασμένη Παρασκευή, τόσο του Π. Τατούλη όσο και κλιμακίων μηχανικών του δήμου.

Ο δήμαρχος, εξ άλλου, δέχθηκε ανάλογη κριτική από τον Γ. Αθανασόπουλο για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι των μειοψηφιών στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο Δημαρχείο, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Απαντώντας στην εν λόγω κριτική ο Γ. Τσώνης υποστήριξε ότι και ο ίδιος βρισκόταν σε πληγείσες περιοχές του δήμου όταν ενημερώθηκε, αργά το βράδυ της πιο πάνω ημέρας, από τον περιφερειάρχη, ότι ήδη βρισκόταν στο Δημαρχείο και τον ανέμενε.

“Δεν ήταν σύσκεψη, απλώς έγινε μια ενημέρωση στον περιφερειάρχη για την κατάσταση στον δήμο, δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο η συνάντηση -διαφορετικά φυσικά και καλούνταν οι μειοψηφίες” δήλωσε ο δήμαρχος.

Αναφορικά δε με τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία και τη σχετική κριτική που ασκήθηκε, ο Γ. Τσώνης δήλωσε ότι την τελευταία 10ετία, με βάση στοιχεία των υπηρεσιών, “έχει πέσει τεράστια ποσότητα νερού στην περιοχή” για να παρατηρήσει χαρακτηριστικά: “Πώς θα κρατηθούν οι αγροτικοί δρόμοι όταν από την κακοκαιρία ‘φεύγουν’ ακόμα και οι εθνικοί δρόμοι;”. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή ο δήμος κινητοποιήθηκε, με όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα που διαθέτει, ενώ -όπως τόνισε- χρησιμοποιήθηκαν και δικά του, ιδιωτικά μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν οι διάφορες καταστάσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Με ιεραρχημένο τρόπο έγιναν οι παρεμβάσεις, σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος προσθέτοντας ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας του δήμου, του προσωπικού του, αλλά και πολλών εθελοντών, τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους.

Εξ άλλου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου τόνισε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης ολοκληρώνει κατάλογο με τα προβλήματα που προέκυψαν, τα οποία ιεραρχεί ανάλογα με τη σοβαρότητά τους, καθορίζοντας την προτεραιότητα των παρεμβάσεων, με βάση και τις πιστώσεις που διαθέτει ο δήμος. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τόσο της Μεσσήνης, όσο και των χωριών του δήμου, ενώ αναφερόμενη στο πρόβλημα που εντοπίζεται στο Κακόρεμα σημείωσε ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει τη σοβαρότητά του και για τον λόγο αυτόν βρέθηκε εκεί ο ίδιος ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER